Het Waldorf Astoria in Amsterdam — een luxueus 5 sterrenhotel aan de Herengracht — bestaat uit 6 prachtige grachtenpanden uit de 17e eeuw die omgetoverd zijn tot één modern, luxe paradijs. 

Het historische pand heeft 93 uniek ingerichte kamers, lofts en suites die van alle gemakken zijn voorzien. Een luxe spa die bestaat uit een binnenzwembad, sauna, fitnesscentrum en 3 behandelkamers voor ontspanning met massages. Voor een gastronomische ervaring kun je terecht in het 2 Michelin-sterren bekroonde restaurant Spectrum, de Goldfinch Brasserie of de Vault Bar.

Waldorf Astoria Amsterdam - Afternoon tea Peacock Alley
Waldorf Astoria Amsterdam - Afternoon tea Peacock Alley

Executive Chef Sidney Schutte en Patissier Vipin Charl

De wereldberoemde lobby ‘de Peacock Alley’ bevindt zich in het midden van het hotel en heeft een prachtig uitzicht over de grootste ‘privé’ binnentuin van Amsterdam.

In deze intieme lobby kun je woensdag tot en met zondag terecht voor de bekende Waldorf Afternoon Tea. Deze traditie is ooit bedacht door de welgestelde elite van Engeland in de jaren 1840. Omdat het avondeten pas later in de avond werd geserveerd, moest er in de middag toch iets lekkers worden gegeten om de honger te stillen.

Deze traditie wordt in de Peacock Alley voortgezet met een eigentijds concept, met elk seizoen een wisselend thema. Zo is er een ‘Viktor & Rolf of Festive’ thema geweest en nu ‘Summer in the Caribbean’. 

Onder leiding van Executive Chef Sidney Schutte en Patissier Vipin Charly worden deze thema’s tot in detail uitgewerkt met bijzondere culinaire gerechtjes die stuk voor stuk een ware smaakbeleving zijn, gebaseerd op het desbetreffende thema.

Waldorf Astoria Amsterdam- Afternoon tea Peacock Alley - Hotspotjes
Waldorf Astoria Amsterdam- Afternoon tea Peacock Alley - Hotspotjes
Waldorf Astoria Amsterdam - Afternoon tea Peacock Alley
Waldorf Astoria Amsterdam - Afternoon tea Peacock Alley

De Chef en de Patissier werken als ware kunstenaars samen met verschillende ingrediënten zoals kruiden, bloemen, aloë vera, achiote of kokos. Onder het genot van een glas champagne en een mocktail wordt een etagère vol met luxe zoete en hartige kunstwerkjes bij op je tafel gezet.

BIJZONDERE THEE(ËN) TIJDENS DE AFTERNOON TEA

Bij een afternoon tea, mag een goede kop thee natuurlijk niet ontbreken. Vanuit porseleinen potten worden verschillende bijzondere theeën geschonken die goed passen bij de hartige of zoete gerechten, voor de ultieme afternoon tea ervaring. 

Deze bijzondere beleving in de Peacock Alley is er voor je als je écht goed wilt uitpakken en je jezelf (of een ander) op een unieke ervaring wil trakteren. Pinkje omhoog en genieten maar!

Waldorf Astoria
Herengracht 542-556, Amsterdam
waldorf-astoria.com

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders