BESTE COCKTAILS BIJ DOOR74

Bijna honderd jaar na de drooglegging zien we weer steeds meer ‘hidden bars’ opduiken in de wereld steden. Echter draait het bij deze bars vaker om het concept van exclusiviteit dan dat ze daadwerkelijk goede cocktails serveren. Überhaupt zijn echt goede kwaliteit (en originele!) cocktails tegenwoordig een zeldzaam fenomeen.

Gelukkig hebben wij in Amsterdam al zo’n 7,5 jaar ‘Door74’. Deze speak-easy bar zit verstopt in de Reguliersdwarsstraat en behoort al geruime tijd tot de top van de cocktailbars van de wereld. Vorige week dinsdag bracht ik een bezoekje aan deze beroemde bar.

Het is even goed zoeken, maar dan heb je ook wat. Eenmaal achter de nietszeggende zwarte deur waan je je in de roaring twenties. Bij binnenkomst word je in ontvangst genomen door een van de bartenders die je jas aanneemt en je vervolgens naar een plekje begeleid. Elegantie en service staan centraal bij Door74 en dat herken je overal in terug.  Zodra je plaats hebt genomen krijg je een glas water met wat olijven en nootjes – en daar houden we van! Door de intieme verlichting en het bruin/rode art-deco interieur vergeet je gelijk dat je in Amsterdam bent en dat je net een werkdag achter de rug hebt.

Een aanrader is om aan de bar te zitten. Hier heb je goed uitzicht over de indrukwekkende drankvoorraad en kan je de charmante bartenders in actie zien. Want cocktails maken kunnen ze zeker! Met veel deskundigheid en precisie wordt in rap tempo een heerlijke cocktail in elkaar gezet. Naast de klassieke cocktails – zoals de Manhattan & Old Fashioned – hebben ze ook een speciale cocktail kaart die elke vier á vijf maanden wisselt. De menukaart heeft elke keer een ander thema, waarbij alle acht bartenders een eigen cocktail moeten inbrengen.

Originaliteit staat hierbij voorop. Zo zie je in elke cocktail de signature van de bartender terug. Onze bartender Kevin had bijvoorbeeld de Horny Mountain Troll bedacht die geïnspireerd was op het Scandinavische ballet.  Ook de kaart zelf is uiterst origineel. Bij elk thema veranderd de menukaart namelijk van gedaante. De vorige kaart bestond uit een speelbord met een achtzijdige dobbelsteen. In plaats van zelf te kiezen kon je het aan het toeval van de dobbelsteen overlaten.

“MYSTERIEUZE WERELD”

Verder heeft Door74 een van het grootste assortiment ‘bitters’ hetgeen essentieel is voor goede cocktails. De drank zelf staat centraal bij Door74, in plaats van toevoegingen zoals fruit. Kevin vertelde ons mooie verhalen over de geschiedenis van de cocktails en waar de drank die hij gebruikte vandaan kwam. Hierdoor werd de avond een hele belevenis en kwamen wij erachter dat we echte cocktailleken waren (ondanks al die cosmopolitans en pornstar martinis). Wat voor een wereld hierachter schuil gaat, blijkt echt vele malen groter dan gedacht.

Daarnaast laat de vriendin waarmee ik was zich graag verrassen, maar met uitzondering van gin. Iets wat ik al tijden probeerde, lukte Kevin door middel van een enkele cocktail. Met de Gin Fizz wist hij haar namelijk te overtuigen van deze heerlijke drank. Ja, Door74 is een beleving die goed in de smaak viel, letterlijk en figuurlijk! Wij kunnen dan ook niet wachten om ons weer onder te dompelen in deze mysterieuze wereld.

TIP: Dress up, be amazing en reserveer! Dit kan alleen op dag zelf via de sms of door te bellen.

MEER COCKTAIL HOTSPOTS

Website: door-74.com
Adres: Reguliersdwarsstraat 74I
Bron header: www.hotelswelove.com

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Joanna

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Leave A Comment

acht + 19 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.