De Israëlische keuken is langzaam maar zeker de harten van menig foodie aan het veroveren. In De Pijp zit Bar Fisk, de grote zus van cocktailbar en restaurant Bardak. Meteen bij binnenkomst merk je dat er een goede sfeer hangt. Op de achtergrond worden er fijne plaatjes gedraaid en het personeel loopt met een lach op het gezicht door de zaak. De open keuken bevindt zich in het midden van het restaurant, waardoor je mee kan kijken hoe de chefs te werk gaan.






Bij Bar Fisk doe je aan shared dining. Op de kaart vind je hoofdzakelijk vegetarische- en visgerechten, waarbij er wordt aangeraden om ongeveer 3 á 4 kleine hoofdgerechten (2 per persoon) met een bijgerecht uit te kiezen. Denk hierbij aan octopus, makreel en oesters maar ook bavette en piepkuiken voor de vleesliefhebbers. Wij gingen voor de full experience, waarbij je voor €42 p.p. een selectie van het menu geserveerd krijgt.
Niet vaak komt het voor dat alles van een tasting menu lekker is maar bij Bar Fisk was dat wel het geval. Van de Polenta chips en Sint Jacobsschelpen met bloemkool, kervel en pijnpoompitten konden we geen genoeg krijgen.
En zelfs de courgette spaghetti, waar ik normaal gesproken geen fan van ben, was door de salieboter, macadamia noten en kashkaval kaas één van de favorieten van de avond.


ALLEEN AL VOOR DE DESSERTS KOMEN WE SNEL TERUG
Hoewel bij Bar Fisk de focus op de keuken ligt, zijn de cocktails die er op de kaart staan zeker het proeven waard. Tip: de Coriander Mojito met rum, limoen, mango, gember, koriander, chili en kokos foam. Ook alcohol vrij te bestellen!
Website: barfisk.nl
Adres: Eerste Sweelinckstraat 23