HEERLIJKE SPAANSE TAPAS BIJ BARCA

Sinds kort probeer ik mezelf ervan te overtuigen dat weekenden meer zijn dan van feestje naar borrel naar feestje naar brak op de bank te leven. Dus steeds vaker ga ik uit eten op zaterdagavond. Misschien komt dat omdat ik sinds kort voor Hotspotjes blog, maar dat zou zomaar toeval kunnen zijn ;-) Ik vind het altijd een uitdaging om naar een tentje te gaan waar ik nog nooit ben geweest. Op die manier probeer ik te ontdekken wat de echte hotspotjes in Amsterdam zijn. Barca kende ik al. Ik bedoel welke Amsterdammer is daar nog nooit geweest? Ik denk dat deze op één hand te tellen zijn.

Ik was er dus ook wel eens geweest. En to be honest, vaak (lees: altijd) was dat op vrijdagavond met een wijntje in mijn hand. Toen ik hoorde dat de kaart vernieuwd was maakte mij dat dan ook niet zo heel veel uit, want van eten was het dus nog nooit gekomen. De nieuwe kaart was tegelijkertijd wel de trigger om hier eens een keer te gaan eten. Its funny how a human brain sometimes works.

We kwamen vrij vroeg aan bij Barca en het was nog een beetje rustig toen we gingen zitten. Maar ondanks dat het een grote tent is, hebben ze toch een intieme sfeer weten te creeren. We kregen een heerlijke kan Sangria de Cava om mee te beginnen. I LOVE SANGRIA!! We hebben aan de bediening gevraagd of ze ons wilde verrassen met het eten en dat hebben ze gedaan.

We begonnen met een heerlijk plankje met verschillende soorten vlees en vis op brood, gevolgd door nog meer tapas. Het schijnt dat de yoghurtkip even van de kaart was verdwenen, maar de vaste klanten waren het er niet mee eens, dus die is weer terug op de kaart! En dat snappen wij wel, want deze is delicious!

MEER HOTSPOST IN AMSTERDAM

 

Barcelona staat bekend om haar keuken, met invloeden van de Middellandse Zee aan de ene kant en de vruchtbare bodem aan de andere kant. Dit resulteert in heerlijke vlees en visgerechten. Deze mediteraanse invloeden zijn terug te vinden bij Barca. De kaart biedt een ruime keuze aan vlees en visgerechten die op ambachtelijke wijze worden gemaakt.

Na de tapas hebben we ook nog de Paella L’Eixample met mosselen gamba’s kip en chorizo geproefd. Als je geen zin hebt in tapas, maar wel lekker mediterraans wil eten is dit echt een aanrader.

“HEERLIJKE VLEES
EN VISGERECHTEN”

Wonder boven wonder was er nog ruimte voor een dessert. Het toetje was een feestje op je bord, chocolate cake, vanille ijs en Crème Catalana WOW! Toen we dit op hadden hebben ze ons naar huis moeten rollen. Overigens was tegen de tijd dat wij vertrokken het hele restaurant volgestroomd.

Zoek je een plek waar je heerlijk kunt eten in de Pijp? Dan is de Barca een aanrader, maar ook voor een borrel is dit nog steeds een top plek!

Website: www.barca.nl
Adres: Marie Heinekenplein 30-31

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Sandra

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Leave A Comment

twee × een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.