CAFE ZURICH THE PLACE TO BE OP HET MERCATORPLEIN

Afgelopen vrijdag was het my lucky day. Het zonnetje scheen en ik wist een plekje op het terras te bemachtigen. Dat is op een zonnige vrijdagavond helaas niet altijd een zekerheidje.

Dit keer ben ik neergestreken bij Café Zurich midden op het Mercatorplein. Deze hotspot is een groot rond apart gebouw met een mega groot terras, en zit hier inmiddels alweer 6 jaar. Je kan hier komen voor een borrel, een kopje koffie, een middagje werken of een lekkere lunch of diner. Onze serveerster vertelde dat het echt een soort van “buurthuis” is, waar iedereen welkom is en het publiek gemêleerd is. Houden we van!

We bestelden vooraf de tonijn tatakie én de gambasalade. Ik was de gelukkige die de tataki had. Deze is echt heerlijk! Deze staat ook nog niet zo lang op de kaart, ik vind persoonlijk dat deze er voor altijd op moet blijven, dit is zoooo lekker. Alleen het voorgerecht is al een reden om nog een keertje terug te gaan naar Café Zurich. Van mijn gezelschap begreep ik dat de gamba’s ook erg goed waren.

GERECHTEN BIJ CAFÉ ZURICH

Als hoofdgerecht bestelden we vlees en vis. Allebei goed klaargemaakt en vol van smaak. Het toetje was hemels, we kregen een proeverijtje van verschillende desserts die ze serveren. Denk prosecco, cheesecake, chocoladetaart en Zürich Snickers, denk #DESSERTPORN. Is dat eigenlijk al een officiële hash? Zou het wel moeten zijn!

Hoewel het terras te gek is vinden we iets pas echt een Hotspotje als de binnenkant ook aan onze keuring voldoet. Het unieke van Café Zurich is dat het een rond gebouw is. Dit maakt het heel intiem, gezellig én een beetje gek. Juist dat gekke vinden wij zo leuk! Aan de zijkant heb je de open keuken, dat kan ik altijd heel erg waarderen. De inrichting is smaakvol én van deze tijd. In het midden is er een grote openhaard met loungebanken eromheen. Ideaal voor een avondje borrelen met je lover.

Al met al ben ik erg te spreken over Café Zurich, het terras is FAN-TAS-TISCH, het eten is echt goed, de bediening is supervriendelijk en de prijs/kwaliteit verhouding is ook nog eens dik in orde.

Kortom, ben je in de buurt van Mercatorplein, ga deze hotspot dan even checken! Het is laagdrempelig, easy going en echt voor iedereen!

Website: www.cafezurich.nl
Adres: Mercatorplein 2

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Sandra

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Leave A Comment

vijf × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.