Zaterdag 22 en zondag 23 februari staat de Beurs van Berlage in Amsterdam in het teken van chocolade. Liefhebbers van het chocolade kunnen dan hun hart ophalen tijdens het Chocoa festival. Tijdens het jaarlijkse chocoladefestival, kunnen chocoholics de grootste variantie aan chocolade ontdekken. Of kennismaken met het duurste stukje chocolade wat er bestaat, de To’ak Chocolade.

Bijna 100 chocolademakers en cacaoboeren uit de hele wereld presenteren bijzonder lekkere en duurzaam geproduceerde chocolade. Het festival bestrijkt het hele ketenproces, van bean-to-bar. Er zijn speciale proeverijen, gratis workshops om zelf chocolade te maken en een cursus om professioneel te leren proeven.

Luister op het Chocoa Festival naar inspireerde verhalen van chocolademakers en cacaoboeren en ruiken aan en proeven van exotische soorten en smaken chocolade. Proef bijvoorbeeld chocolade uit Zambia, Suriname, Vietnam of Colombia en laat je smaakpapillen trillen.

DUURZAAMHEID OP HET CHOCOA FESTIVAL

Duurzame chocolade is een belangrijk thema tijdens Chocoa Festival. De Nederlandse cacaosector heeft namelijk tien jaar geleden afgesproken dat vanaf 2025 alle chocolade op de markt duurzaam moet zijn. Op het festival komt ten sprake wat er allemaal aan gedaan wordt om dit doel te bereiken.

Van over de hele wereld komen chocolademakers naar Chocoa. Zij laten de zien waarom de herkomst en duurzame productie steeds belangrijk wordt op de chocolademarkt.

Addicted aan chocolade? Dan is het Chocoa Festival de ultieme plek om te ontdekken of te proeven. Duik in de wondere wereld van chocolade en laat je vooral inspireren.

Wanneer: 22, 23 februari
Waar: Beurs van Berlage, Amsterdam
Info: Facebook-event

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!