WARM ONTHAAL BIJ DE DIKKE GRAAF

Enigszins verstopt in de Helmersbuurt, net achter de Overtoom, vindt je mijn hoogstpersoonlijke nieuwe favoriete hotspot genaamd: Dikke Graaf. Dit top restaurant oogt als een gezellig klein buurt café en zit op de hoek van de Wilhelminastraat.

Maar een buurt café is het zeker niet meer, want deze hotspot werd al snel door veel Amsterdammers uit andere stadsdelen ontdekt. Op aanraden van veel vrienden ging ik eindelijk vorige week donderdag zelf een kijkje nemen. En dat was zeker geen teleurstelling! Want ó wat hebben we genoten.

Zo’n anderhalf jaar geleden besloten de twee broers Graave hun droom na te jagen en opende zij restaurant Dikke Graaf in Oud-West. Een fijn knus restaurant waar je zowel een snelle hap kunt eten als uitgebreid tafelen met champagne en oesters of waar je juist op de vrijdagmiddagborrel met collega’s gin tonics gaat drinken. Werkelijk alles kan en – vooral – mág bij Dikke Graaf. Zoals de broers zelf al aangeven staat gewoon lekker samen genieten hier centraal.

Zodra je het restaurant binnenstapt voelt het alsof je thuis komt bij goede vrienden die je al enige tijd niet meer had gezien. De warme doch stoere uitstraling van het interieur, de vriendelijke bediening en de open keuken zorgen voor een warm onthaal. Alles in de Dikke Graaf is oprecht en dát proef je ook. Want ook het eten is echt uitstekend!

“WISSELENDE GERECHTEN”

Naast klassiekers als tournedos, hamburgers of de befaamde steak tartare kun je ook verse tonijn sashimi, een hele artisjok met huisgemaakte dip of bijvoorbeeld slakken bestellen. Dikke Graaf heeft een gevarieerde kaart die zich leent voor vele gelegenheden. Daarnaast staan er een paar wisselende gerechten op de kaart; afhankelijk van het aanbod van de lokale leveranciers is er een variërend vlees en vis gerecht. Want al doen de klassiekers het goed, het is ook leuk om je vaste gasten steeds wat nieuws aan te bieden.

Midden in het restaurant heb je een grote stam tafel wat tevens ook de enige plek is die je kan reserveren (vanaf acht personen). Onder het motto ‘kom gezellig langs, er is altijd wel een tafeltje voor je vrij en anders kun je alvast een drankje drinken aan de bar’ weten de broers vele vaste klanten aan zich te binden. En ook wij zijn om.

Nadat wij plaats hadden genomen aan de bar kregen en een slok hadden genomen van onze overheerlijke wijn (ja echte wijnkenners zijn ze ook! We dronken een witte merlot) bleven de heerlijke gerechten komen. Zoals de volle romige burrata waar we geen genoeg van konden krijgen, of die smaakvolle gamba’s met knoflook en ook de rib-eye was perfect mals. Als afsluiter nog een perfecte dubbele espresso van Bocca en onze avond was helemaal compleet. Voldaan en enigszins aangeschoten verlieten wij dit leuke restaurant al druk overleggend wanneer we weer zouden gaan.

TIP: De gebroeders Graave zitten zeker niet stil. In oktober zullen zij iets verder in de straat wijnbar ‘Barrica’ openen. Hoogstaande wijnen met even hoogstaande hapjes. Wij kunnen niet wachten!

Website: dikkegraaf.nl
Adres: Wilhelminastraat 153
Credits header: monetmine.nl

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Joanna

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Leave A Comment

drie × vier =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.