Door74 is een speak-easy bar die verstopt zit in de Reguliersdwarsstraat. De geheime cocktailbar hoort al geruime tijd tot de top van de beste cocktailbars van de wereld. Het is even goed zoeken, maar dan heb je ook wat. Eenmaal achter de nietszeggende zwarte deur waan je je in de roaring twenties.

Bij binnenkomst word je in ontvangst genomen door een van de bartenders die je jas aanneemt en je vervolgens naar een plekje begeleid. Elegantie en service staan centraal bij Door74 en dat herken je overal in terug. Door de intieme verlichting en het bruin/rode art-deco interieur vergeet je gelijk dat je in Amsterdam bent en lijkt het alsof je in vroegere New York bent beland.

DOOR74 AMSTERDAM: SECRET SPEAK-EASY BAR IN DE REGULIERSDWARSSTRAAT

BESTE COCKTAILS BIJ DOOR74

Een aanrader is om aan de bar te zitten. Hier heb je goed uitzicht over de indrukwekkende drankvoorraad en kan je de charmante bartenders in actie zien. Want cocktails maken kunnen ze zeker! Met veel deskundigheid en precisie wordt in rap tempo een heerlijke cocktail in elkaar gezet. Het concept is een 4-gangen cocktailmenu waar uit je verschillende cocktails kunt kiezen in combinatie met een kleine food paring.

Begin met bubbels, zoals een Berto Rossa Grama imperial en lekkere olijfjes. De Small Aperitivo, met een bittere, zoet/zure smaak of de Cocchi Americano van rood fruit. Als je inmiddels aan je 3e of 4e cocktailgang begint, dan proef je de wat zoetere smaken. Zo is de combinatie van een Johnie Walker met ginger een smaakvolle combinatie met het kaasplankje en smaakt ook de Tanqueray Ten cocktail hier perfect bij.

Originaliteit staat hierbij voorop. Zo ziet elk cocktail erg uit alsof ze zo vanuit een magazine de bar op zijn gevlogen.

DOOR74 AMSTERDAM: SECRET SPEAK-EASY BAR IN DE REGULIERSDWARSSTRAAT
DOOR74 AMSTERDAM: SECRET SPEAK-EASY BAR IN DE REGULIERSDWARSSTRAAT
DOOR74 AMSTERDAM: SECRET SPEAK-EASY BAR IN DE REGULIERSDWARSSTRAAT
DOOR74 AMSTERDAM: SECRET SPEAK-EASY BAR IN DE REGULIERSDWARSSTRAAT

Eindig je laatste cocktailgang ‘Sweet Finish’ met de Bulleit cocktail gemaakt van chocolade, spices of stonefruit. Of de Ketel One met de smaak van vanilla en een tropische trio aan Macarons on de side. Mocht je alle cocktails van je 4-gangen menu hebben gedronken en ben je dorstig naar naar meer. Dan kun gewoon de klassieke cocktails – zoals de Manhattan & Old Fashioned, die ze dan live voor je zullen shaken.

Verder heeft Door74 een van het grootste assortiment ‘bitters’ hetgeen essentieel is voor goede cocktails. De drank zelf staat centraal bij Door74, in plaats van toevoegingen zoals fruit. Ja, Door74 is een beleving die goed in de smaak viel, letterlijk en figuurlijk!

TIP: Dress up, be amazing en reserveer! Dit kan alleen op dag zelf via de sms of door te bellen.

Website: door-74.com
Adres: Reguliersdwarsstraat 74I

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!