Restaurant Het Amsterdamse Proeflokaal ligt centraal gelegen tegenover het Olympische stadion, midden op het Olympiaplein en telt maar liefst 1800 m2 verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond kan je terecht bij verschillende ‘proef’ tafels en buiten is een groot terras. Boven zijn 7 ruimtes ingericht voor private dining, wine tasting, bedrijfs borrels of evenementen.

Met een parkeergarage onder de grond en het OV direct naast de deur, profiteert Het Amsterdamse Proeflokaal van deze centraal gelegen locatie. Het restaurant biedt ruimte aan maximaal 1200 gasten die uit verschillende keukens kunnen kiezen. Zo heeft het restaurant beneden open keukens gericht op alleen vlees, vis of warme en-/ of koude gerechten.

HET AMSTERDAMSE PROEFLOKAAL AMSTERDAM:
HET AMSTERDAMSE PROEFLOKAAL AMSTERDAM:
HET AMSTERDAMSE PROEFLOKAAL AMSTERDAM:
HET AMSTERDAMSE PROEFLOKAAL AMSTERDAM:

Het menu is geïnspireerd op de internationale keuken, met de focus op lokale producten uit Amsterdam. Hierdoor ontstaan verrassende gerechten met seizoensproducten, die regelmatig worden gewisseld en vernieuwd.

Wij proefden bij Het Amsterdamse Proeflokaal een lunch, waar je u tegen zegt. Voorrechten zoals; carpaccio met krokant spek met kappertjes en een kruiden lasagna van tonijn met wakame en radijs smaakte ons in ieder geval naar meer.

Met de tussengerechten van de Fishmarket; calamaris op een bedje van doperwten creme en scholfilet met zeekraal, was ook de vis smaakvol aanwezig. Nu we toch wel aardig vol begonnen te raken, kwam er ook nog een hoofdgerecht(en) op tafel. Met een truffelrisotto met een gepocheerd ei en een bavettte van linten snijbonen en een eigen jus, zaten we nu toch écht vol- maar het smaakte te lekker om te laten staan.

HET AMSTERDAMSE PROEFLOKAAL AMSTERDAM:
HET AMSTERDAMSE PROEFLOKAAL AMSTERDAM:

VOOR IEDER WAT WILS BIJ HET AMSTERDAMSE PROEFLOKAAL

De gastvrije eigenaar (Gert Blom) wilde ons niet onthouden van het dessert, dus kwam er ook nog een chocolade appel met vanillesaus/ijs en een internationaal kaasplateau met verschillende wijnen op tafel.

Het Amsterdamse Proeflokaal doet haar naam in ieder geval eer aan, want wij hebben echt alle keukens geproefd en geprobeerd. Het restaurant heeft voor iedere smaak wat wils en is de ideale hotspot om te ontdekken in Zuid.

TIP: t/m 30 november ontvang je 50% korting op het eten met TheFork Festival. Prima gelegenheid om bij Het Amsterdamse Proeflokaal te komen proeven. Dat kan én mag daarvoor en daarna natuurlijk ook!

Website: hetamsterdamseproeflokaal.nl
Adres: Stadionplein 300

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!