NELIS WEST IDEALE PLEK VOOR BORRELS OF SPECIALE GELEGENHEDEN

Sinds kort is Amsterdam West – in the name of love – mijn tweede huis geworden. Dit stadsdeel zit vol met leuke barretjes en eetgelegenheden. Alleen al de Kinkerstraat, de Clerckstraat en de Admiraal de Ruyterweg barsten haast uit hun voegen door al die fijne Hotspots. Genoeg reden dus om op een culinair avontuur te gaan in het Wilde Westen. De eerste bestemming? Restaurant Nelis West aan het Witte de Withplein.

Enkele weken geleden opende buurtrestaurant Nelis West haar deuren aan dit zonnige plein. De naam Nelis doet misschien al een belletje rinkelen: eigenaren Kees en Inge openden hun eerste locatie aan de Sumatrastraat in de Indische buurt zo’n 2,5 jaar geleden. Door het grote succes van Nelis Oost was het hoogtijd voor een nieuwe locatie aan de andere kant van de stad met chef Robbert de Balbiaan (o.a. Bistro Neuf, Bridges, Goud Reael) als nieuwe compagnon.

Met het grote terras en de ruime opzet binnen heeft Nelis West plek voor maar liefst meer dan honderd gasten. Hiermee onderscheidt de locatie zich dan ook van haar oudere zusje in Oost en maakt dit Nelis West de ideale locatie voor groepen. Een leuke originele locatie vinden in Amsterdam voor grote gezelschappen kan nogal een opgave zijn. Zoek niet meer verder. Nelis West is de ideale locatie voor verjaardagen, borrels of andere speciale gelegenheden. Bovendien blijft de gezelligheid en sfeer behouden. Er is namelijk plek voor een groep tot 50 personen naast de gewone gasten.

Samen met goede vriendin Jasmijn ging ik vorige week donderdag op bezoek voor een diner. Onder het genot van een heerlijk glas wijn (ik) en homemade lemonade (zij) deelde we de befaamde Naastenliefde buiten op het terras. Dit plateau om te delen kost slechts 9,75 per persoon en verandert regelmatig. Zeker een aanrader om als voorafje of borrelhap te bestellen!

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM
Op aanraden van Robbert bestelde we als hoofdgerecht de Rib Eye en de op chorizo gebakken heilbot. Ondanks het feit dat beide locaties een eigen sfeer en identiteit hebben, staat kwaliteit voor eten en drinken en gastvrijheid centraal bij Nelis. Dit proef je terug in het eten. Voor een schappelijke prijs van rond de twintig euro voor een hoofdgerecht krijg je een grote portie van hoogstaande kwaliteit. Om de gezellige avond af te toppen deelde we de witte chocolade cheesecake waar ik alleen al voor zou terugkomen, want oh wat was die lekker. Nelis West is wat mij betreft een zeer welkome nieuwkomer in de buurt. Je kunt hier net wat uitgebreider eten dan de meeste barren en eettentjes in de omgeving, zonder gelijk al te veel geld uit te geven.

TIP: Bij Nelis West is iedereen welkom en dus ook kinderen. Ze hebben voor lunch heerlijke botterhammen voor de kleintjes en ’s avonds meerdere gerechten speciaal afgestemd op de wensen van de kids.

Website: neliswest.nl
Adres: Witte de Withplein 43

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!