Japanse noedelsoep, ook wel ramen noodles genoemd, is populairder dan ooit. Steeds meer ramentoko’s openen in de stad hun deuren, met soms lange rijen tot gevolg. Het Japanse comfort food-gerecht, wat wordt geserveerd in een kom. Bestaat uit een bouillon, noodles, groenten, vlees of andere toppings en is één van de populairste gerechten om te bestellen. Naast een fantastische ervaring om gewoon ekker te slurpen, wordt het ook nog eens snel geserveerd. Een fijn gerechtje dus!

Susam Pang, van culinair platform BySam, kwam daarom op het idee om een ramen festival te organiseren. Na een succesvolle eerste editie, kon een tweede editie natuurlijk niet achterblijven. Daarom transformeert Het Sieraad in Amsterdam, op zondag 23 februari tot een ramen-walhalla met alle soorten en smaken.

Bezoekers kunnen op deze dag bij verschillende ramenstands ramen kopen of workshops bijwonen van de bekende Japanse Yamato Ramen School. Zij nemen ook hun gigantische noedelmachine mee, zodat je met je eigen ogen kan zien hoe dit populaire Japanse gerecht word gemaakt.

VOOR IEDER WAT WILS TIJDENS HET RAMEN FESTIVAL

Tijdens het Ramen Festival heb je de mogelijkheid om halve kommen ramen (v.a. €5,-), te bestellen, zodat je meerdere soorten-, zoals bijvoorbeeld de kotsu, shoyu ramen of spicy ramen kan proeven en proberen. Naast verschillende ramenrestaurants uit Amsterdam, zijn er ook ramenshops uit Nijmegen, Delft en zelfs Düsseldorf (inclusief spicy challenge)aanwezig tijdens het ramen event.

Niet alleen ramen specialiteiten staan er zondag op het menu. Er zijn ook verschillende foodstands aanwezig, die jouw voorzien van lekkere Japanse snacks. Denk aan frituurde kip, takoyaki, of hartige pannenkoeken. Combineer de snacks met een Japans biertje (Asahi Super Dry bee) en schreeuw het uit tijdens de ‘gratis’ karaoke. En je hebt even het idee alsof je in Japan bent belandt.

Dus maak je chopsticks maar nat en domper jezelf zondag onder in dit smaakvol ramen-walhalla.

Wanneer: 23 februari
Waar: Het Sieraad, Amsterdam
Info: Facebook-event

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!