Op de plek waar eerst restaurant Anna huisde, het Oudekerksplein 48, heeft nu Italiaans restaurant Lolo haar deuren geopend. Het team van Younique Concepts — bekend van De Tulp & Pesca — werd geïnspireerd door de extravagante Lolo Ferrari, de vrouw met de grootste borsten ooit.

Verwacht een extravagant interieur met een fontein, peepshow lichten, tijgerprintjes een ‘geheime’ champagnebar en zelfs een binnentuin. De zaak creëert hiermee een klassiek Italiaans sfeertje die in een sexy burlesque jasje is gestoken.

LOLO AMSTERDAM: EXCENTRIEK 'ITALIAANS' RESTAURANT MIDDEN OP DE WALLEN

De keuken van Lolo word gerund door de Italiaanse chef Stefano Assente — opgegroeid in Toscane — en bestaat uit klassiekers en regionale favorieten uit Italië met een moderne twist.

Op het menu staat onder andere romige burrata, klassieke tagliolini al tartufo (truffelpasta) en huisgemaakte pizza’s die je met elkaar kan delen.

Naast deze gemoderniseerde Italiaanse gerechten, kon de chef zich er niet van weerhouden om ook een exclusieve Bistecca alla Fiorentina aan het menu toe te voegen: een T-bone steak die op een houtskoolgrill word bereid.

LOLO AMSTERDAM: EXCENTRIEK 'ITALIAANS' RESTAURANT MIDDEN OP DE WALLEN
LOLO AMSTERDAM: EXCENTRIEK 'ITALIAANS' RESTAURANT MIDDEN OP DE WALLEN
LOLO AMSTERDAM: EXCENTRIEK 'ITALIAANS' RESTAURANT MIDDEN OP DE WALLEN

SEXY COCKTAILS AAN DE BAR BIJ LOLO

Wat drankjes betreft, heeft het barteam van Lolo een killer cocktailkaart gecreëerd, met bijvoorbeeld Limon Tette, een kick-ass Baciami, of de ultieme Italiaanse klassieker Negroni met een twist.

Lolo is ongewoon, huiselijk en ontzettend funky. Een Italiaans restaurant waar Amsterdam lang op heeft moeten wachten, maar die nu al niet meer weg is te denken tussen de peeskamertjes midden op de Wallen.

Website: lolo.amsterdam
Adres: Oudekerksplein 48

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!