Na een lovende recensie (8-) in het Parool stond ik te popelen om vorige week donderdag langs te gaan bij de Rotisserie Oost. Deze tweede locatie van Rotisserie Amsterdam is gelegen op het bruisende Beukenplein en heeft een groot terras mét verwarming. Ideaal dus om deze herfst onder het genot van een ‘Brooklyn Lager’ toch nog een hapje buiten te eten.

Over eten gesproken. De Rotisserie is natuurlijk al enige tijd een begrip in Amsterdam, met de drukbezochte locatie op de de Clercqstraat. Deze hotspot is geliefd om hun no nonsens kip van ‘t spit, sappige burgers en natuurlijk de spare-ribs – werkelijk om je vingers bij af te likken! Gelukkig hebben de eigenaren dit concept goed weten voort te zetten op het Beukenplein. En dat komt mooi uit, want naast alle andere leuke tentjes op dit plein ontbrak zeker nog een kipspecialist.

Restaurant Rotisserie Beukenplein Amsterdam Oost
Restaurant Rotisserie Beukenplein Amsterdam Oost

SAPPIGE KIPPETJES BIJ DE ROTISSERIE

Als ex New Yorker voelde ik mij gelijk thuis in deze tent. Het interieur doet denken aan een van de tentjes in Williamsburg, Brooklyn. Een skateboard aan de muur met betekening, golfplaten en planten. Stoer, maar toch ook warm en gezellig.

Nadat we plaats hadden genomen aan een van de verhoogde tafels achterin (met uitzicht op de bar én openkeuken!) kon ons fastfood festijn beginnen. En een festijn was het zeker! Zo probeerde we onder andere de ribs (in zelfgemaakte BBQ saus), een half kippetje (lekker mals, niet droog en prima velletje), een burger royale (dubble beef en cheese, do I need to say more?) en de turbo cheese fries (de crunchy sauce is so yummy!).

De Clercq Fried Chicken als starter is mijn persoonlijke favoriet. Deze fried chicken van kippe dijbeen in een ranch sauce is bedacht door de keuken van de locatie in West. Doordat dit gerecht zo populair was, verdiende het ook een plekje op de menukaart van de tweede locatie. Verder wordt ik normaal gesproken niet warm of koud van onion rings, maar ook deze smaakte naar meer! Probeer ook eens de pickled radish als side. Weer is wat anders dan wat frietjes en een blaadje sla én geheel in stijl van deze New York-inspired toko.

Restaurant Rotisserie Beukenplein Amsterdam Oost
Restaurant Rotisserie Beukenplein Amsterdam Oost

Om dit caloriefeestje af te maken kregen we toe nog een heerlijke pirate rum oreo milkshake met de vanilla cheese cake ice cream. Funny detail: bij het toetje zat ook popcorn!

TIP: Je kunt ook afhalen bij de Rotisserie. Gewoon lekker thuis op de bank een hele kip verorberen. Ik zeg doen!

Website: rotisserieamsterdam.nl
Adres:  Beukenplein 17

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Joanna

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Leave A Comment

drie × 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.