LUNCH OF EARLY DINER IN JAPANSE SFEREN BIJ SUSHILEE

Op de superstrakke Zuidas vind je sinds mei een Japans pareltje. In het pand naast Rob Peetoom kun je genieten van super verse, moderne Japanse gerechten waaronder ramen, rice bowls, heeerlijke edamame (yes, favoriet!) en natuurlijk sushi.

Het restaurant is strak ingericht en helemaal zelf met behulp van vrienden en familie opgebouwd.
Je kunt hier terecht voor een casual lunch of early diner. Afhalen is ook een optie en zelfs Foodora komt hier aan de deur. Geen excuus dus om niet minimaal één keer te genieten van alles wat Sushilee te bieden heeft.

Sushilee is open vanaf 11:00 uur en de keuken sluit om 19:00 uur. Eigenaresse Lauren ziet Sushilee dan ook als mooi begin van je avond voordat je bijvoorbeeld naar de film of het theater gaat of gewoon lekker gaat borrelen.

MENUKAART

De insteek is dat je goed eten krijgt voor een goede prijs. Je betaald je dus niet helemaal scheel en dat is vrij uniek in de Japanse keuken. Er komt elke dag verse vis binnen en er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste sushirijst. Er staan twee Japanse chefs in de keuken die de oorsprong van elk gerecht kennen en er op die manier voor zorgen dat de authentieke Japanse smaak op jouw bord beland.

Lauren is een échte wijnliefhebber dus laat je vooral adviseren en verassen door haar kennis van de verschillende wijnen zoals de chilled red wine. De menukaart veranderd 3 á 4 keer per jaar en wekelijks vind je een wisselend nieuw gerecht op de kaart. Wij kozen van alles wat. Van de innovation sushi set en chicken shio ramen tot de raw vegetable salade en natuurlijk mijn favoriete edamame. Toen we alles aftopten met twee verschillende toetjes konden we naar huis rollen.

Wat ons vooral opviel is dat je smaakpapillen goed geprikkeld worden door de vaak verschillende gecombineerde smaken. Kom langs bij Sushilee als je via station Amsterdam Zuid reist, in Zuid woont of op de Zuidas werkt. Maar eigenlijk ook gewoon als je geen excuus hebt. Wij hebben écht goed gegeten!

MEER AZIATISCHE HOTSPOTS

Website: sushilee.nl
Adres: George Gershwinlaan 534 Unit 2 Mahler 1000

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!