Aan de levendige Overtoom — in Amsterdam West — zit all-day concept Umami by Han gevestigd. Een prachtig Asion fusion restaurant waar je geniet van een lunch of diner met een healthy twist.

Aan de voorkant van het restaurant kan je zitten aan een knalrode bar met spiegels aan de muren en aan de achterkant van de zaak zit je in een warme setting met aardetint kleuren en bamboe-lampen.

UMAMI BY HAN AMSTERDAM: 'GEZONDE' ASIAN FINE DINING AAN DE OVERTOOM
UMAMI BY HAN AMSTERDAM: 'GEZONDE' ASIAN FINE DINING AAN DE OVERTOOM
UMAMI BY HAN AMSTERDAM: 'GEZONDE' ASIAN FINE DINING AAN DE OVERTOOM

Bij Umami by Han ligt de focus op de Chinese cultuur, innovatie en gezondheid. Chef en ondernemer Han Ji – bekend van Umami-restaurants, Red Chili en Zheng in Den Haag – neemt gasten mee op een culinaire reis die ze niet snel zullen vergeten.

‘Umami’, wat in het Japans ‘verrukkelijk’ betekent, verrijkt de smaak van eten en is de beroemde vijfde smaak die aan het begin van de 20ste eeuw is ontdekt. Deze smaak vult de andere smaken — zout, zoet, zuur en bitter — aan.

UMAMI BY HAN AMSTERDAM: 'GEZONDE' ASIAN FINE DINING AAN DE OVERTOOM
UMAMI BY HAN AMSTERDAM: 'GEZONDE' ASIAN FINE DINING AAN DE OVERTOOM
UMAMI BY HAN AMSTERDAM: 'GEZONDE' ASIAN FINE DINING AAN DE OVERTOOM
UMAMI BY HAN AMSTERDAM: 'GEZONDE' ASIAN FINE DINING AAN DE OVERTOOM

ELKE SMAAK KOMT BIJ UMAMI BY HAN OP HET MENU VOORBIJ

Wij proefden het 4-gangen health pairing menu. Een menu met gezonde Aziatische gerechten waarbij elke gang wordt geserveerd met warme of koude theetjes of mocktails die zorgen voor een ware smaakexplosie en de juiste balans. Helemaal Yin & Yang.

Bij de eerste gang ligt de focus op zure smaken en begin je met een warme kruidenthee vol antioxidanten, die helpt om de spijsvertering op gang te brengen terwijl je geniet van gerookte paling en Oosterse tartaar.

De tweede gang is gericht op de ‘bittere’ smaak en wordt geserveerd met een grapefruit-achtige mocktail. Deze mocktail is goed voor de reiniging van je hart en aderen. Het smaakt fantastisch bij de gamba’s met curry en de sugarsnaps met kip en rijst.

Je derde gang draagt bij aan je weerstand en vergroot de pittige smaak. Bij de vierde gang drink je een mocktail voor een mentale boost en ondersteuning voor je blaas en nieren. Het culinaire feestje sluit je af met een zoete moussecake met frambozensaus en Chinese vinaigretteve.

Het is even wennen: thee en-/ of mocktails bij je gerechten in plaats van een flesje wijn. Toch is deze unieke smaakbeleving – wat ook nog eens gezond voor je is – een culinaire, betaalbare experiece waar je de gerechten ook nog eens met elkaar kunt delen.

Umami by Han Amsterdam
Overtoom 31HS, Utrecht
umami-restaurant.com

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!