In de Dapperstraat in Amsterdam Oost zit Visbar Beet, vanaf nu ons nieuwe favoriete restaurant voor goede kwaliteit duurzame visgerechten. Overdag ligt het verscholen achter de Dappermarkt maar ’s avonds kan je er terecht voor gezellig eten en lekkere wijnen, bieren en cocktails. ’s Winters binnen en ’s zomers op het ruime, zonnige terras.

Bij Visbar Beet bestel je meerdere kleinere gerechten om met de tafel te delen. De leukste manier om te dineren als je het ons vraagt. Natuurlijk is de kaart gevuld met lekkernijen uit de zee maar er staan ook een aantal opties met vlees of volledig vegetarisch op. Toch liever een volledig hoofdgerecht? Dat kan ook nog. Zo staat er een bijzondere Zeeduivelstaart met saus van roze peper en bacon en een Zeewolf met aardpeer, bloemkool en kerriekokossaus op het menu.

VISBAR BEET AMSTERDAM: SHARED DINING VOOR DE VISLIEFHEBBER
VISBAR BEET AMSTERDAM: SHARED DINING VOOR DE VISLIEFHEBBER
VISBAR BEET: SHARED DINING VOOR DE VISLIEFHEBBER
VISBAR BEET: SHARED DINING VOOR DE VISLIEFHEBBER

Wij gingen voor van alles wat. Het versgebakken brood dat we vooraf kregen werd geserveerd met ansjovis boter, vadouvan zout en aioli. Alleen daarvoor al zouden we terug komen.

De viskoekjes met mango-sweet chili saus en Tonijntartaar met zeewier tempura zaten barstensvol smaak en de Argentijnse garnaal was de grote favoriet van avond. Oh, en vergeet de frieten van Vita’s van de Dappermarkt niet.

VISBAR BEET: SHARED DINING VOOR DE VISLIEFHEBBER
VISBAR BEET: SHARED DINING VOOR DE VISLIEFHEBBER

FISH & CHIPS

Wat opvalt bij Visbar Beet zijn de goede service en betaalbare prijzen. Er werd een mooie wijn aangeraden en uitgelegd welk stuk van de vis wordt gebruikt voor de gebakken skrei en waar deze vandaan is gehaald.

Er is duidelijk kennis aanwezig en veel aandacht besteed aan de ingrediënten en bereiding hiervan. Wij zijn fan.

Tip: Op maandag en dinsdag heb je Fish & Chips voor een tientje! Als dat geen fijne deal is.

Website: visbarbeet.nl
Adres: Dapperstraat 26

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Nina

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.