MEER LEUKE STEDEN

UTRECHT 

GUIDE

BERLIJN

GUIDE

WAAROM BOEDAPEST LEUK IS OM TE BEZOEKEN

Boedapest (of Budapest, zoals de stad ook genoemd wordt) is de hoofdstad van Hongarije en is één van de populairste steden voor een weekendje weg. De stad bestaat uit twee stadsdelen: Boeda en Pest, gescheiden door de rivier de Donau. Pest is het toeristische center vol met kroegen en eetkraampjes, terwijl Boeda het gedeelte van de elite genoemd wordt, met een mooie natuur.

In Boedapest kun je goed én goedkoop eten en drinken en je onder dompelen in een bruisend underground nachtleven. Vergeet sjieke fancy bars, maar bezoek een van de vele ruin bars die de stad rijk is. Ruin bars zijn industriële bars gevestigd in verlaten gebouwen vol met kunst en vintage materialen die bekend staan om de gezellige sfeer.

Naast fijne hotspots om te eten of te drinken, staat Boedapast ook bekend om meer dan vierhonderd badhuizen verspreid over de stad, waar je na een nachtje stappen heerlijk tot rust kunt komen.

Omdat Boedapest zoveel leuke plekken en hotspots te bieden heeft. Geven wij in onze Boedapest City Guide dé beste en leukste tips voor een geslaagde city trip!