SPECIAAL BAROLO MENU  VOOR VLEES EN WIJN LIEFHEBBERS

Op het Plein waar voorheen Byblos zat zit de nu De Tijd waar je de lekkerste steaks kunt eten. Hier serveren zij vlees van de beste kwaliteit zonder toeters en bellen. Black Angus Dry Aged steaks, entrecote, rib roast, ossenhaas of varkenshaas brochette, sweet & spicy  spare ribs, burgers en kip van het spit, ze hebben het hier allemaal. Wat hun vlees verder zo lekker maakt, naast de kwaliteit van de ingrediënten, is dat ze het bereiden met een Mibrasa. Mibrasa is een gesloten barbecue grill, uitgevonden en gemaakt in Spanje. De houtskoolovens van Mibrasa laten toe om de meest verscheidene ingrediënten te bereiden, natuurlijke aroma’s te behouden en unieke smaken naar boven te brengen zelfs bij 350 graden. Gevolg: het vlees schroeit snel dicht en wordt als het ware ‘gepoft’: het blijft zacht en mals, maar krijgt een krokante bite. Want zo eten we onze steaks het liefst toch?

Je kan tegenwoordig op veel plekken in Den Haag een lekker stukje vlees eten. Maar restaurants met een echte steakhouse concept en waar het daadwerkelijk ook lekker is, is op één hand te tellen. Daarom zijn we dan ook extra blij met de nieuwe menukaart van De Tijd. Niet alleen vleesliefhebbers zitten hier op het goede adres, ze serveren hier ook heerlijke vis- en vegetarische gerechten.

De hele zeebaars gevuld met knoflook, thijm en citroen schijnt hier ook een favoriet te zijn. Wat ook fijn is dat je hier zelf je bijgerechten kan kiezen. Geen sauzen van de chef of groente die al voor jou gekozen zijn. In principe heeft een goede steak geen saus nodig en is een beetje zout voldoende. Voor de liefhebbers kan men toch kiezen uit de verschillende sauzen: bearnaise, chimchurri, barbecue-bourbon, groene peper en truffel. Wat betreft de bijgerechten hebben ze hier ook alle klassiekers denk aan: maiskolf, gepofte aardappel met sour cream, salade of seizoensgroente.

MEER HOTSPOTS IN DEN HAAG

Buiten de menukaart hebben zij ook een heel mooi Barolo Menu gemaakt. Een drie gangen menu inclusief een fles “No Name” van het top wijnhuis Borgogno. Een wijn die veel mensen kippenvel geeft. Ze hebben het niet zomaar “No Name” genoemd. No Name is toch wel één van de beste wijnen van Borgogno. De naam is een stil protesten van het wijnhuis tegen de Italiaanse bureaucratie met betrekking tot de regelgeving voor wijnmakers. Buiten het feit dat het een heerlijke wijn is, zijn zij door de naam nog populairder geworden. Voor het menu krijg je als voor steak tartaar, buikspek, prosciutto di Parma & knoflookbrood, als hoofd ossenhaas brochette met truffelsaus en als na een proeverij van nagerechten zodat je van begin tot eind kan genieten.

Heette het hier ook de Byblos toen je hier voor het laatst was? Dan zal het interieur je nog verrassen. Het was voorheen ook altijd gezellig maar meer studentikoos en een echte grand café. Nu is het een superleuk en gezellig restaurant waar je nog wilt blijven hangen na het eten. Knusse banken en gezellige bar maken het helemaal af, bij mooi weer zit je natuurlijk op het terras waar het altijd gezellig is op het Plein.  Uiteraard kan je hier ook terecht voor lunch en borrel maar een goede steak maakt je toch iets gelukkiger?

Website: grandcafedetijd.nl
Adres: Korte poten 1

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Nara

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.