GRAND CAFÉ-RESTAURANT IN EEN UNIEK HISTORISCH PAND

Sinds kort zijn de deuren geopend van de nieuwste hotspot in Groningen; De Oude Gasfabriek. Dit industriële erfgoed boven een grote parkeergarage is te vinden tussen de nieuwe gebouwen op het CiBoGa terrein. Als je de Oude Gasfabriek eenmaal hebt ontdekt, dan kom je er vast en zeker vaker terug…

Het is een overgebleven bedrijfshal van de oude gasfabriek in Groningen. Veel karakteristieke elementen vind je terug. Het pand heeft een industriële inrichting met moderne details. Ondanks deze look heeft het van binnen een warme en cozy uitstraling. Het gevoel van een Grand Café komt bij binnenkomst direct naar boven, precies wat de eigenaren voor ogen hebben. Als je binnen komt valt de enorme plofbank met hangstoelen bij een haardvuurtje meteen op. Je wilt er meteen lekker voor gaan zitten met een kop koffie (van eigen koffiebonen!), of een borrel.

De ruimte is verdeeld in twee delen. Het Grand Café en het restaurant. Er is een balkon gecreëerd waar je goed kan winen & dinen. Zo wordt het restaurant bij het gezellige Grand Café betrokken. Alles is één geheel en is het overal gezellig, je kunt zitten waar je wilt en eten of drinken whatever and whenever you want.

Neem rustig een plaatsje aan de bar, op de banken of aan een tafel en laat je in de watten leggen door het personeel. De chef-kok heeft met zijn team een creatieve en unieke menukaart samengesteld. Je kan er terecht voor lunch, diner en borrel. Aan alles is gedacht. Er is een grote keuze voor vlees en vis liefhebbers maar ook een ruim aanbod voor vegan’s. Glutenvrij, vegetarisch: geen probleem. De prijs kwaliteitsverhouding is zeer goed.

Tip: de borrelplank van één meter of de Shakshuka. Dit laatste is eigenlijk bedoeld als lunch but… who cares!

MEER HOTSPOTS IN GRONINGEN

P.S.: Kom eens langs tijdens First Friday Of The Month. Van 16:30 tot 18:30 kun je het weekend inluiden bij De Oude Gasfabriek. Houd ze in in de gaten. Ze gaan binnenkort beginnen met bezorgen. Geen standaard fast food, maar gezond en echt lekker.

Website: deoudegasfabriek.nl
Adres:  Langestraat 66

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!