Net buiten het centrum van Groningen, vindt je Paviljoen Sterrebos, de culinaire hotspot voor net even wat meer. Gelegen naast het bekende cruiseschip gebouw middenin een prachtige tuin. De ligging maakt dat je er gericht heen gaat om bij deze mooie plek een kijkje te nemen. Wij hadden wel zin om hier even een kijkje te nemen en we nemen je mee!

Als je aan komt, wordt je echt naar binnen getrokken. Van buiten ziet het er knus uit. Bij binnenkomst valt het warme interieur gelijk op. Donkere en natuurlijke kleuren. De groene plantenwand maakt dat even af. Wat vogelgeluiden erbij en het plaatje is compleet. Wij gingen zitten bij het raam met uitzicht op de tuin. Niet slecht! Het zat behoorlijk vol en dat voor een doordeweekse dag.

We werden gastvrij ontvangen met een drankje van het huis. Gin-tonic met mandarijn en kaneel. Dat vonden wij geen probleem! We lieten ons verrassen door de chef en gingen voor een 6-gangen menu. Je kan kiezen voor een alcoholisch of een non-alcoholisch arrangement. Wij probeerden beiden en waren verrast! De dranken sloten perfect aan op de gerechten. Het jonge en dynamische team wist ons er ook alles over te vertellen. Ervaring hebben ze zeker! De bediening is persoonlijk, en ook de chef komt even aan de tafel om te vragen wat we er allemaal van vinden. Dat maakt het Sterrebos toegankelijk.

DÉ CULINAIRE HOTSPOT VOOR NET EVEN WAT MEER

Er wordt gewerkt met biologische producten. Veel kruiden en bloemen uit eigen tuin. Je proeft echt de versheid en de aardse smaken. Dit is ook verwerkt in alle dranken. Een favoriet gerecht is moeilijk te kiezen, we vonden werkelijk alles heerlijk. We kregen makreel met gekarameliseerde witlof en noten.

Maar ook soep van eekhoorntjesbrood met oude kaas, en om nog maar niet te spreken over het dessert. De lunch is wat nonchalanter. Tevens ziet die kaart er ook top uit. Maar net even anders.

We waren blij verrast. De prijzen zijn niet hoog voor wat je krijgt. Echte gastronomie met passie. Het interieur, de bediening en het eten, het klopt gewoon. Niet alleen voor een goede lunch of diner kun je terecht bij Sterrebos, ook voor vergaderen of simpelweg een goed bak koffie ben je hier welkom. O ja, en maak daarna even een wandeling in de mooie tuin!

Tip: bestel er een wijnarrangement of een non-alcoholisch arrangement bij. Dit maakt de beleving net even compleet.

Website: paviljoensterrebos.nl
Adres: Helperzoom 3b

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!