Als je middenin het centrum de Oudegracht afdaalt en binnenstapt bij Beers & Barrels, moet je even scherpstellen: niet alleen omdat de entree een donkere gang is met aan weerszijden uitgestalde bierfusten achter glas, maar ook omdat het restaurant veel groter is dan je zou verwachten. De langwerpige werfkelder strekt zich uit tot ver onder de Oudegracht.

Beers & Barrels is zo’n tent waar je eigenlijk altijd goed zit; er zijn geen weggemoffelde tafeltjes of ongezellige plekjes vlak naast het toilet. Je kunt er terecht voor een gezellige tête à tête, maar ook met een grote groep binnenvallen. Aan de rechterzijde loopt een lange bank met tafeltjes voor twee of vier en aan de linkerkant van het restaurant kun je plaatsnemen aan één van de hoge robuuste borreltafels mét eigen biertap. Zo bouw je je eigen feestje en hoef je niet te wachten tot één van de serveerders je bestelling komt opnemen.

BEERS & BARRELS UTRECHT
BEERS & BARRELS UTRECHT

Voor het bestellen van een goed stuk vlees kun je die serveerder beter wél even aanschieten. Wellicht dat hij of zij je kan helpen een keuze te maken, want de menukaart staat vol met gerechten die het proberen waard zijn: van burgers, steak en kreeft, tot taco’s, gegrilde kip, fish & chips en surf & turf. In overleg met onze assertieve serveerder kozen wij uiteindelijk voor de halve kip van de big green egg, en de burger & lobster met limoenmayonaise, beide met homemade friet en coleslaw.

Vooral de kreeft zorgde voor een extra laag in onze beleving: deels uitgehold en smakelijk gevuld, deels nog intact en geleverd met tools om open te kraken. Maar ook over de malse kip waren we erg te spreken. Hierna bleek er nog maar weinig ruimte over voor een dessert, dus deelden we een heerlijk (massief) stuk Mississippi Chocolate Pie. Pluspunt: de overgebleven kip kregen we netjes in een doggybag mee naar huis.

BEERS & BARRELS UTRECHT
BEERS & BARRELS UTRECHT

RUMOERIGE GEZELLIGHEID MET EEN FUNKY BEAT

Mocht de sfeer bij Beers & Barrels je bevallen, dan kun je ook gewoon een keertje langshoppen voor een goeie cocktail, whiskey, gin tonic of een (Amerikaans) speciaalbiertje met een lekkere borrelhap (denk: chicken wings, grilled nachos of springrolls). De vrolijke DJ (mét discolicht) achterin de zaak draait soepele funkplaatjes die je vanzelf in de stemming brengen voor een avondje Utrecht. Perfect dus voor als je nog even wil doorzakken in de stad.

Wist je datje: Beers & Barrels heeft nog een tweede vestiging in Utrecht aan de Veilinghavenkade. En fijn nieuws voor de Brabanders onder ons: ook in Breda wordt binnenkort een vestiging geopend.

Website: beersbarrels.nl
Adres: Oudegracht aan de Werf 125

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.