Aan de uiterste rand van Oog in Al zit Kantien. In een oud kantoorgebouw aan de Ravellaan, op de plek waar hiervoor een kantine van de gemeente zat, kun je lunchen, borrelen en dineren. Alles met een Hollands tintje. Ze hebben een bijzondere kaart, fijne bediening én een zonnig terras (400 m2!). Kantien is een hippe spot, maar niet té. Een plek waar je je meteen thuis voelt. Wij probeerden het driegangenmenu van augustus uit.

Bij Kantien bestel je een driegangenmenu voor € 32,50. Je kunt kiezen uit vlees, vis, vegetarisch, of een combinatie. En heb je wat te vieren of gewoon zin om lang te tafelen, ga dan voor een vier- (€ 38,00) of een vijfgangenmenu (€ 44,00). Hierbij kun je ook een wijnarrangement kiezen, maar de bediening adviseert je ook graag per gang welke wijn goed matcht.

Verwacht bijzondere, veelal Hollandse, ingrediënten en gedurfde combinaties. Ieder bord is werkelijk een pláátje en bijna zonde om je mes in te zetten. Mijn vega hoofdgerecht was de winnaar van de avond: een zacht gegaard ei, wilde spinazie met zwarte knoflook, gekonfijte aardappel met mosterd, gebakken cantharellen, zoetzure pompoen en magenta melde. Met dit oordeel was de carnivoor die tegenover me zat het overigens niet eens. Hij had een runder halvemaan vooraf en daarna in tomaat gestoofde kalfswang. Deze ingrediënten klinken je misschien wat vreemd in de oren, maar ze weten er bij Kantien iets overheerlijks van te maken.

hotspot Kantien utrecht ravellaan
hotspot Kantien utrecht ravellaan
hotspot Kantien utrecht ravellaan

LUNCH, BORREL OF DINER MET HOLLANDS TINTJE BIJ KANTIEN

Mocht je nog ruimte hebben voor een nagerecht, ga dan voor de kaasplank. Drie verschillende Utrechtse (!) kazen met een stuk vijgenbrood, flats gelei en flinke smeer mosterd. Ik zit weer te watertanden, zo lekker! Vooral met de aangeraden dessertwijn.

Kantien wordt omringd door bomen, ander groen en hun eigen kruidenbakken. Het grote terras wordt overkoepelt door een kunstwerk van immens grote metalen bogen. Het ziet er stoer uit en deed ons een beetje aan Berlijn denken. Perfecte plek voor een borrel met vrienden én iets lekkers van de uitgebreide borrelkaart.

Ook binnen is Kantien een meer dan fijne plek. De planten, warme kleuren en oude tapijten maken het knus. De industriële verlichting en chesterfield banken zorgen voor de stoere uitstraling. En erg blij werden wij van de relaxte maar funky muziek op de achtergrond.

Website: welkominkantien.nl
Adres: Ravellaan 96

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!