Voor een perfecte staycation hoef je in Utrecht niet ver te zoeken. Het Mary K Hotel, gevestigd op een toplocatie in hartje centrum aan de Oudegracht. Biedt in haar prachtige 18e-eeuws grachtenpand 10 verschillende kamers aan welke zijn verdeeld in 4 types: Cosy Small, Comfortable Medium, Large Deluxe en Studio Suite XL.

De hotelkamers variëren van 19 tot 80m2, waarbij de grootste (in een voormalig 14e-eeuwse werfkelder) kamer zich tot één van Utrechts grootste hotel-appartementen mag rekenen.

Alle kamers in het Mary K Hotel zijn in samenwerking met Utrechtse kunstenaars en Mary K ‘funky’ vormgeven, zodat comfort en kunst perfect samensmelten. Zo geniet je in de artistieke ‘Workshop Room’ van een balkon met uitzicht over de tuin, een schildersrezel om je eigen kunstwerkje achter te laten en aan de andere kant van het historische gebouw van kamers met uitzicht over de Utrechtse gracht.

MARY K HOTEL UTRECHT: KNUS ARTISTIEK HOTEL AAN DE OUDEGRACHT
MARY K HOTEL UTRECHT: KNUS ARTISTIEK HOTEL AAN DE OUDEGRACHT

Naast artistieke samenwerkingen met Utrechtse locals, heeft het Mary K Hotel duurzaamheid hoog op het lijstje staan. Zo is vanaf het begin van de bouw rekening gehouden met biologische producten en duurzame materialen, waarbij er zelfs is geschilderd met milieuvriendelijke verf. Meubels zijn overwegend tweedehands en de producten uit de minibar en bij het ontbijt bestaan voornamelijk uit biologisch, fairtrade en streekproducten.

Het Mary K Hotel probeert op deze manier haar steentje bij te dragen aan een betere planeet en heeft zichzelf daarom het eigen Green Deluxe Ecolabel gegeven.

MARY K HOTEL UTRECHT: KNUS ARTISTIEK HOTEL AAN DE OUDEGRACHT
MARY K HOTEL UTRECHT: KNUS ARTISTIEK HOTEL AAN DE OUDEGRACHT
MARY K HOTEL UTRECHT: KNUS ARTISTIEK HOTEL AAN DE OUDEGRACHT

VERANTWOORD ONTBIJTEN

Beneden op de begane grond zit ontbijtzaal The Lobby, waarbij je ook bij de receptie kunt in checken. In een huiselijke sfeer, voorzien van kunst en plantjes wordt hier elke ochtend met veel liefde het ontbijt met zoveel streekproducten bereidt.

Bestel een Mary K Breakfast met een vers gekookt eitje, beleg, verschillende broodjes, croissantjes en huisgemaakte jam. Drink fairtrade koffie en-/of thee uit een van de schattige kopjes, of lees een krantje in glamping achtige tuin.

Ervaar bij het Mary K Hotel het beste van twee werelden: toegang tot het centrum met charme uit de buurt en comfortabel genieten op één van de mooie kamers.

Website: marykhotel.com
Adres: Oudegracht 25

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!