Op een plek waar je het niet verwacht – je moet er even voor omfietsen – vind je naast station Zuilen in het gebouw van NUtrecht Oproer Brewpub: een samensmelting van de brouwerijen Rooie Dop en RUIG Bier. In de grote ruimte (maar ook op een externe locatie) brouwt Oproer eigen biertjes met een eigen smaak. Maar ook vind je er speciaalbieren op tap en op fles van brouwerijen van over de hele wereld, zoals Vlad de Imp Aler uit Portland en W.A.R. uit Barcelona. Moeilijk kiezen? Bestel je biertje aan de bar, bekijk de bieren op tap en laat je adviseren door het aardige barpersoneel, dan zit je sowieso goed.

Hoewel je bij zo’n stoere brouwerij wellicht grote stukken vlees zou verwachten, sluit de veganistische menukaart goed aan bij het publiek. Oproer heeft een kleine kaart met smaakvolle gerechten, die met regelmaat wordt vernieuwd. De ingrediënten daarvoor worden ingekocht bij lokale boeren. Ook je maaltijd bestel je aan de bar, die vervolgens wordt klaargemaakt in het kleine keukentje dat zich achterin het restaurant bevindt in een gezellig soort huisje met loket.

Oproer Brewpub Utrecht
Oproer Brewpub Utrecht

Vanuit daar komen de bijzondere gerechten voorbij, zoals bloemkoolschijven met kokosyoghurt,  patatas bravas met cashewroom aïoli en chipotle-peper paddenstoelen tortilla als starter of snack. En ook de boekweit crêpe met paddenstoelen, linzen en pompoen mousse was ontzettend lekker. Als dessert kregen we de heerlijke citrus mousse met blauwe bessensaus en walnoot-dadel baklava.

Bij Oproer Brewpub heerst een gemoedelijke huiskamersfeer. Je kunt er plaatsnemen met vrienden aan een grote tafel of voor een goed gesprek aan de hoge tafel voor twee of op de bank. Voor de kids is er een speciaal kindermenu en ze kunnen zich vermaken in het speelhoekje achterin. Als de keuken sluit hoef je zeker nog niet naar huis, want je kunt er in het weekend tot 12 uur blijven borrelen.

Oproer Brewpub Utrecht

VERANTWOORD DINEREN TUSSEN DE BIERTANKS

En als je geluk hebt wordt je getrakteerd op een lekkere DJ set, karaoke party of rollerskate disco! De brewpub werkt veel samen met andere internationale brouwerijen zoals Brew by Numbers en Hair of the Dog. Zo hoef je de Oproer biertjes daarom zelfs niet te missen tijdens een trip naar Engeland of de VS. Maar stiekem smaken ze natuurlijk het lekkerst bij Oproer zelf.

TIP: besluit je na het diner onverwachts te partycrashen bij het huisfeest van een vriend van een vriend van een vriend, maar wil je niet met lege handen aankomen? Bij vertrek kun je voor een klein prijsje een moestuintje of bakje kruiden meepakken.

Website: oproerbrouwerij.nl
Adres: CAB-Rondom 90A

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.