Restaurant Hemel & Aarde zit in een historisch pand middenin het centrum van Utrecht, onder hetzelfde dak als Hotel The Nox. Het restaurant neemt het stokje over van het statige Polman’s Huis dat er gevestigd zat. Maar hoewel het gebouw nog even bijzonder is als voorheen, heeft het interieur een flinke metamorfose ondergaan.

Voor de entree hoef je niet meer aan de voorkant te zijn, maar sluip je aan de zijkant naar binnen. Daarmee word je geleid langs de keuken, waar je door iedere kok en gastheer – zonder uitzondering – welkom wordt geheten. De eetzaal krijgt daardoor de kans onverwachts voor je op te doemen als een piramide in de Sahara.

De lange lijnen van de ramen tot aan het plafond zijn als vanouds, de elegante, knusse zitjes nieuw. Een glansrol is weggelegd voor de plotselinge projectie op het plafond, welke midden op de avond de aandacht krijgt middels spotjes en met natuurlijke klanken de start van de Herfst inleidt.

Restaurant Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes -2
Restaurant Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes -14

Bij Hemel & Aarde wordt gekookt met respect voor de natuur én gezond boerenverstand. Dat betekent: het menu wordt bepaald door wat de aarde op dat moment te bieden heeft.

Ook worden alle producten die het restaurant betreden verwerkt tot het laatste restje. Het resultaat: in de gerechten zie je veel regionale producten en natuurlijke processen terug, zoals fermentatie. En zoals het een koploper in de horeca betaamt, ligt de focus er op groente.

Restaurant Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes -14
Restaurant Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes -11
Restaurant Hemel & Aarde Utrecht - Hotspotjes -14

Hollandse koks met respect voor de natuur en gezond boerenverstand

Voor het diner kies je uit vijf, zes of zeven gangen (bij de lunch is dat drie, vier of vijf) met eventueel een bijpassend wijnarrangement. En vanaf dat je je nestelt aan een tafeltje, word je uitstekend verzorgd door hartelijke gastheren die je elk gerecht verrassen: de toelichting bij elk gerecht klinkt als de openingszin van een opera.

Zoals de Koningsvis met mais-miso, jalapeño, kaffir, selderij en bessentak. Of de Wilde eend met mirabel, schorseneer, jeneverbes en cassisblad. Stuk voor stuk traktaties die al je aandacht verdienen. Wij kunnen niet wachten tot het volgende seizoen aantreedt :)

Website: hemel-aarde.nl
Adres: Keistraat 8

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tip(s)!

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.