In de altijd gezellige Twijnstraat zit op de plek waar eerst Sector 3 zat (dat verhuisd is naar het pand ernaast) Stael: een stoer lunch- en borrelcafé. Stael is gevestigd in een historisch pand dat voorheen onderdak bood aan een smederij. Dit zie je terug in enkele details in de zaak, zoals de robuuste meubels, de oude houten balken in het plafond en de oude slijpsteen bij de entree.

Voorin de zaak wordt je aandacht getrokken door de grote bar, de carrotcake en chocotaart op de toonbank en verschillende wijnen in de stellingkast. Achterin de zaak voelt het als een stijlvol ingerichte woonkamer, waar je met een krantje op de bank kunt ploffen bij de openhaard, aan de lange leestafel kunt werken met je laptop of plaats kunt nemen voor een lunch, of borrel met snacks.

STAEL UTRECHT
STAEL UTRECHT

VAN ONTBIJT TOT BORRELHAP

Op de kaart vind je alles wat je nodig hebt van ontbijt tot borrel (Stael serveert geen diner). ’s Ochtends kun je er langshoppen voor een croissantje en straffe espresso op weg naar college of werk, ’s middags bestel je er een club sandwich, BLT, broodje falafel of kom seizoenssoep. Voor de echte trek is er dan wel geen dinerkaart, maar met een tropical hotdog of geitenkaassalade met dadels, bacon en frambozendressing kun je waarschijnlijk ook prima uit de voeten.

Toch is Stael voornamelijk geliefd als borrel hotspot: naast biertjes van De Leckere kun je er ook een high wine of fles bubbels bestellen, voor als je wat te vieren hebt. Bestel daarbij de Staelplank met lekkers of een samenstelling van verschillende bitterballen (met bijvoorbeeld blauwe kaas, garnalen, geitenkaas of chorizo), en je vermaakt je wel even.

STAEL UTRECHT
STAEL UTRECHT

Natuurlijk neem je het liefst even plaats om bij te komen na een drukke werkdag, maar soms moet je door. En daarvoor kun je dus langs bij Sector 3, de winkel die bij Stael hoort. Hier kun je je koffie to go of broodje voor onderweg halen (als je eigenlijk al aan de late kant bent). En laat dan direct wat macarons inpakken.

Website: stael.nl
Adres: Twijnstraat 9 

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.