Gisteren was ik aanwezig bij de eerste tasting van Persijn, een prachtige hotspot die volgende week officieel haar deuren opent. Het restaurant zit gevestigd in het up-coming Amstelkwartier in Oost en is te betreden via het QO gebouw op de begaande grond.

Vooraf wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar dat Persijn mijn verwachtingen heeft overtroffen is een feit, want over alles is tot in de puntjes goed nagedacht. Het interieur is ontwerpen door designbureau TANK en heeft de kleuren groen, bruin en goud welke een warme en vertrouwde uitstraling geven. Dit zie je ook terug in de leren banken, prachtige verlichting en de mooi opgedekte tafels.

CULINAIRE CREATIES BIJ PERSIJN IN OOST

Bij Persijn kan je terecht voor ontbijt, lunch of diner, waarbij alles a la carte te bestellen is met de focus op ‘’Dutch Cuisine’’. Producten zijn hier zoveel mogelijk eerlijk en puur, met verse lokale seizoensgebonden groente en fruit. Uiteraard geserveerd met de beste kwaliteit vlees, vis of gevogelte.

Persijn Dutch Eatery staat voor eerlijk, lekker en verantwoord eten met ingrediënten van Hollandse bodem en uit eigen kas. Dat Persijn dit waar maakt proef je terug in de smakende culinaire gerechten, die prachtig worden geserveerd.

Persijn is ook koploper op het gebied van innovatie, circulariteit en duurzaamheid. Dit blijkt wel uit het feit dat zij op het dak een enorme kas ‘’urban farming’’ hebben staan, waarbij zij hun eigen groente, fruit, kruiden en zelfs vissen kweken, die weer op jouw culinaire bordjes verschijnen.

Door de ligging, het gebouw en uiteraard het fanatische eten absoluut een bezoekje waard! Naast Persijn opent in het prachtige gebouw een designhotel en een fantastische rooftop bar, waarover binnenkort meer!

Website: persijn.nl
Adres: Amstelvlietstraat 4

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer