The Birdhouse vond haar inspiratie in de bonte vogeltuin van overbuur Artis en zit dus gevestigd in Oost.

In een design van H-Hospitality, haalt The Birdhouse ‘t buitenleven naar binnen. De elementen water, lucht en aarde vormen de basis van een design dat woekert van botanische invloeden, organische vormen en rijke kleurpaletten. Het strak gestylde oerwoud van The Birdhouse is opgesplitst in twee delen die verbonden zijn door een lange gang. Daar knipoogt de golvende, zeegroene verlichting opnieuw naar de natuur. Voorin het restaurant ligt de gouden bar, groene vissenschubmuur en een bonte verzameling van hoge en lage zitjes. Het achterste gedeelte met uitzicht op de grootse binnentuin en ‘t bijzondere spiegelplafond met bamboepilaren is perfect voor grote groepen.

FLADDEREN NAAST DE VOLIÈRE VAN ARTIS

‘Het is een puzzel van duizend stukjes die we in elkaar leggen. Het is mooi om dat samen met dit team te doen’, blikt Dylan Waterman, chef-kok van The Birdhouse, terug op het proces naar de opening. ‘Maar de laatste stukjes leg je pas als je daadwerkelijk open bent’.

Het seizoensmenu dat Waterman opzette serveert ‘everything in bowls and the rest on toast’-wereldse gerechten in schaaltjes of internationale sandwiches voor lunch. Een gnocchinaast steak tartaar op toast.

The Birdhouse verzamelt, zoals haar inspiratiebron dat met vogels doet, een bontgevederde verzameling van types. Moeders maken met hun kroost een stop voor koffie en een – stiekeme – dame blanche maar dan anders. Flexwerkende ‘early birds’ zitten aan stevige overnight oats. Vrienden borrelen met klassieke cocktails en Ballenbar-bitterballen om daarna over te gaan in een uitgebreid diner.

Website: thebirdhouse.nl
Adres: Plantage Middenlaan 46

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer