Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker: vandaag opent bar en restaurant The Commons haar deuren op de Wibautstraat. Gevestigd naast The Student Hotel Amsterdam City, co-working locatie TSH Collab en de VondelGym, is het dé plek waar je tijdens een diner of lunch je avonturen, ideeën en passies kan delen te midden van een interessante mix van ondernemers, buurtbewoners, en reizigers. Het restaurant heeft een bruisende internationale vibe door de sfeervolle inrichting en de op shared dining geïnspireerde menukaart met wereldwijde invloeden.

SHARING FOOD EN STORIES BIJ THE COMMONS

Op de menukaart staan ‘commonly-loved small plates and drinks from our global travels’, denk aan een Scandinavisch vispotje, geroosterde bloemkool van de Balkan, Indiase jalfrezi en ook de all-American cheeseburger ontbreekt niet. Ook in de cocktailkaart zijn de invloeden van de reizen van het The Commons team volop aanwezig, zoals een Italiaanse Negroni, een Japanese-inspired Perfect Matcha en een Polynesische Tiki Naughty.

Craig Cunningham, F&B director en brein achter het concept werkte jarenlang nauw samen met Jamie Oliver voor diens internationale restaurants: ‘’Met The Commons willen zij een diverse mix van mensen bij elkaar brengen. Over de hele wereld is samen eten bij uitstek het moment om in gesprek te gaan over de dingen die je bezighouden. Eten brengt mensen bij elkaar en dus kun je eten aan de bar, aan ronde tafels, in uitnodigende diner booths of aan de pizza-bar; ze staan zo opgesteld dat je makkelijk met je buren in gesprek komt. Het internationale karakter van Amsterdam en hun gasten sluit perfect bij het concept aan. Zij hopen dat deze gerechten en het cinema- inspired design als ‘conversation starter’ dienen voor mensen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel ontmoeten.”

The Commons verandert gedurende de dag van sfeer en menu. Zo is het een ontbijt- en koffiewerkplek voor buren en freelancers, lunchplek voor startups en meetings, cocktailbar voor vrienden, het ideale decor voor lovers en een gezellige plek voor families. Benieuwd naar The Commons? Elke dag is er een 5@5 cocktail hour van 17.00 uur tot 19.00 uur, waar liefhebbers voor slechts 5 euro een French Martini of Whiskey Sour kunnen bestellen. Let’s celebrate the things we have in common!

Website: thecommonsrestaurant.com/amsterdam-city
Adres: Wibautstraat 131
Fotocredits: Jesaja Hizkia

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer