Loulou Pizzabar is een nieuwe Italiaanse aanwinst op de Weesperzijde in Amsterdam. Sinds vier maanden kun je hier gezonde en heerlijke pizza’s krijgen terwijl je geniet van het mooie uitzicht over de Amstel.

Na een succesvolle vestiging in Utrecht (Loulou Cantina) was het tijd voor een nieuwe vestiging in Amsterdam. Loulou bestaat niet alleen uit een pizzabar, maar ook uit de Loulou Academy. De hoofdinstructeur van deze academy verteld ons alles vol enthousiasme. Professionals kunnen hier terecht voor een opleiding tot pizzabakker, maar ook met een groep vrienden of collega’s kun je een workshop volgen. Loulou is de enige officiële Italiaanse pizza opleiding in Nederland, gecertificeerd door de Scuola Nazionale Italiana Pizzaioli uit Rome.

BIJ DEZE PIZZABAR HOEF JIJ JE NIET SCHULDIG TE VOELEN

Bij Loulou hoef je je niet schuldig te voelen als je een volledige pizza naar binnen schuift. Ze maken voor de bodem gebruik van tarwemeel, rijstmeel en sojameel. Hierdoor wordt de bodem lichter en beter verteerbaar dan de doorsnee pizza die je gewend bent. Ook gebruiken ze minder zout en geen olijfolie. Als je je toppings dus een beetje goed uitkiest, kun je zelfs #healthy gebruik op je social media en dat wil je, want ze zien er heerlijk uit!

Mocht je glutenvrij eten kun je hier ook terecht. Elke pizza is ook in een glutenvrije variant te bestellen. Wij kozen voor de Vegetariana met o.a. gegrilde aubergine en courgette, paprika en Pecorino en de Tartufo Bianco met o.a. witte truffelsaus, San Daniella en Parmezaan. Beide even goed!

Mocht je in de buurt van de Weesperzijde zijn en je wilt eten bij een goed betaalbaar, gezellig én zonnig restaurant, schuif dan aan bij Loulou. Het terras is niet erg groot, maar biedt toch plek voor aardig wat mensen. En zodra de grote schuifdeuren met mooi weer open gaan, voelt het binnen ook alsof je op het verlengde van het terras zit.

De inrichting is modern met een Italiaans tintje. Je kunt niet heen om de open keuken met enorme pizzaoven die midden in het restaurant staat. Neem plaats op een barkruk aan deze open keuken en zie de pizzabakkers aan het werk. Het deeg vliegt je letterlijk om de oren!

Website: lalottapizzabar.nl
Adres:  Weesperzijde 42A

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer