HOTSPOT VOOR ONDERNEMERS EN BORRELAARS

Op de Europalaan kun je inmiddels meer vinden dan alleen de tippelzone. Net buiten het centrum en met zijn oude kantoorpanden en ongebruikte ruimte is het de ideale plek voor ondernemers, zoals Vechtclub XL, restaurant De Klub, Brewpub De Kromme Haring en natuurlijk: De Stadstuin. Dit broeinest van startups en jonge ondernemers was vooral een bonte verzameling kantoorruimtes en een flexwerkplek, met zo nu en dan een knallend feestje.

Dat is het nog steeds, alleen is daar nu ook Bar Stadstuin bijgekomen. Daar kun je elke middag en avond terecht voor een kleurrijk en betaalbaar streetfoodgerecht en een goed glas wijn, lokaal biertje, cocktail of whisky.

We starten met een flinke borrelplank van verschillende soorten brood, vlees, kaas, olijven, noten en vijgen, waarbij we een heerlijk en fris glas Riesling bestellen, op advies van Harm. Samen met zijn partner in crime organiseert hij vanuit zijn bedrijf Cider Friday de Wijnmibo in de Stadstuin.

MEER HOTSPOTS IN UTRECHT

Ook Cider Friday is gevestigd in de Stadstuin en we krijgen een korte tour door het gebouw, waar je de creativiteit voelt gonzen. We lopen langs de werkruimte van een 3-D printer, fietsenbouwer en DJ terug naar onze tafel, waar we nog twee gerechtjes bestellen: de vegetarische spicy döner en de bieterballen met oude kaas (jam!!).

Het is een groene bedoeling in Bar Stadstuin: naast enkele grote jongens, zien we achter de DJ (die op z’n gemak lekkere plaatjes draait – er mag gedanst worden) een muur van groene stekjes. En ook op onze hoge borreltafel staat een gezellig plantje. Verder is de locatie ruim opgezet, met een paar tafeltjes, twee zithoekjes met ouderwetse fauteuils en een paar hoge tafels met barkrukken.

Maar op een drukke avond zijn die plekken niet nodig, want dan gaan hier de voetjes van de vloer. Stiekem zijn we al wel eens bij zo’n Stadstuin feestje geweest, en believe you me: dan heb je geen stoel nodig.

Over feestjes gesproken: De Stadstuin organiseert er regelmatig eentje. Van De Jazztuin en TGIF borrels tot Het Tuinfeest en natuurlijk de beruchte zomerfeestjes op het terras met je voetjes in het zand. Een festivalletje in het klein. Gaan dus!

Website: barstadstuin.nl
Adres: Europalaan 20