Deze week staat Amsterdam in het teken van dance. Meer dan 350.000 mensen komen dan naar Amsterdam om ADE, oftewel Amsterdam Dance Event te vieren. Het terugkerende festival wordt als sinds 1996 in Amsterdam georganiseerd en trekt iedereen jaar bezoekers van over de hele wereld. Het is niet alleen een festival, maar ook een conferentie én ontmoetingspunt voor de creatieve industrie.

Vijf dagen lang, van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober zijn er meer dan 1000 feestjes en 2.500 dj’s op meer dan 200 locaties te vinden. Dat betekent dus dansen en netwerken totdat je erbij neervalt. En waar het feestje voor de een eindigt, is het voor een ander na een lange nacht dansen nog lang niet afgelopen. Nee, voor de echte ravers is het fenomeen het-klokje-rond aangebroken en is het tijdens ADE flink doorhalen geblazen.

Omdat er zoveel leuke feesten tijdens Amsterdam Dance Event in de agenda staan. Hebben we de leukste ADE-feestjes voor je op een rijtje gezet. Dompel je onder in het gevoel van euforie en de oneindige liefde tijdens één van deze ADE-events.

Amsterdam Dance Event- Leukste feesten met ADE - Hotspotjes -3
Amsterdam Dance Event- Leukste feesten met ADE - Hotspotjes -3

ADE: LEUKSTE FEESTEN WOENSDAG 19-10 AMSTERDAM DANCE EVENT

GOD IS A DJ
Deze fototentoonstelling brengt je alvast in een lekkere ADE vibe. Party fotograaf Rutger Geerling toont zijn werk van de afgelopen 30 jaar op digitale schermen, waarbij je in verschillende area’s een ander thema in stapt. Beelden van stages, helden achter de draaitafels, fans, het leven ‘on the road’ van dj’s en de allergrootste shows, komen voorbij tijdens deze expositie.
Waar: Beurs van Berlage
Wanneer: 19 oktober t/m 13 november
Info: god-is-a-dj.com

AWAKENINGS OPENINGS NIGHT
De Gashouder trapt elke jaar af met een breed scala aan Awakenings evenementen. Tijdens de openingsavond trappen Vladimir Dubyshkin, Nina Kraviz, Cera Khin en Reinier Zonneveld het techno spektakel af.
Waar: Gashouder
Info: awakenings.com

BORISOV OPENINGS EVENT
Misschien wel één van de laatste keren dat je hier kunt dansen, zodat Borisov zich volledig op het eten kan richten. Verwacht Borisov residents die de boel aftrappen op de woensdagavond en waar je kunt dansen tot in de vroege ochtend. Donderdag tot en met zondag staan hier ook toffe events op de agenda.
Waar: Borisov
Info: borisov.nl

Amsterdam Dance Event

ADE: LEUKSTE FEESTEN DONDERDAG 20-10 AMSTERDAM DANCE EVENT

AUDIO OBSCURA
De Zuid-Koreaanse DJ en producent Peggy Gou weet van ADE altijd een feestje te maken. Dit keert draait de populaire DJ in het hoofdkantoor van G-star. Zet je schap voor een feestje tot in de vroege uurtjes.
Waar: RAW factory
Info: audio-obscura.com

SW & HONEY DIJON  BACK 2 BLACK
Dit jaar gaat SW groter dan ooit in de Kromhouthal. In de line-up staan o.a Honey Dijon, Floorplan en Kerri Chandler die het gave complex in Noord op zijn kop zullen zetten.
Waar: Kromhouthal
Info: strafwerk.org

VAULT SESSIONS
Wild, techno en keihard dansen in de rode box. Vault staan garant voor stevige beats die Bret elk jaar flink doen schudden.
Waar: Bret
Info: vault-sessions.com

DGTL
Het Franse wonderkind Worakls Orchestra geeft een speciaal concert in de NDSM Warehouse. Zijn creativiteit haalt hij uit soundtracks van films en klassieke muziek. Met een compleet orkest zet hij deze muziek om in elektronische muziek die heel lekker valt in je oren.
Waar: NDSM-Werf
Info: dgtl.com

SPIELRAUM
Queer-clubfeest Spielraum komt voor het eerst naar De School, en dat is heel goed nieuws. Hier mag iedereen zijn en aantrekken wat ze willen.
De LGBTQIA-community heeft hier voorrang. Als je hier niet bij hoort, overweeg dan of dit feest voor jou is. Aapjes kijken is hier niet toegestaan.
Waar: De School
Info: spielraum.com

Amsterdam Dance Event

ADE: LEUKSTE FEESTEN VRIJDAG 21-10 AMSTERDAM DANCE EVENT

GLITTERBOX
Defected’s wereldberoemde Glitterbox party komt voor het tijdens ADE naar de stad en brengt dansers, performers en drag queens mee voor een avond van high-energy house en discomuziek om te grooven.
Waar: IJland
Info: glitterbox.com

HE.SHE.THEY
De meest opwindende queer rave uit het Verenigd Koninkrijk brengt een indrukwekkende line-up naar de toren, gevuld met extravagante house royalty’s.
Waar: The Loft
Info: he.shey.they.com

KOMM SCHON ALTER X WATERGATE 20 YEARS
Na een hete zomer komen onze Berlijnse vrienden naar het Sieraard om hun 20-jarige bestaan te vieren met o.a. Adana Twins, Anja Schneider en Miss Melera
Waar: Het Sieraad
Info: kommschonalter.com

PARADISE X LOVELAND
Wanneer Jamie Jones achter het deck staat te draaien, weet je dat heel de Houthavens het hoort. Hij neemt zijn uitgebreide Paradise-familie mee, dus je kunt er ook Marco Carola verwachten.
Waar: Warehouse Houthavens
Info: loveland.nl

Amsterdam Dance Event - Leukste feesten ADE - Hotspotjes -3

ADE: LEUKSTE FEESTEN ZATERDAG 22-10 AMSTERDAM DANCE EVENT

BREAKFAST CLUB
De Hemkade 48 ademt ‘sex & rock ’n roll’. Met zijn vele gangetjes, hoekjes en gaatjes is dit een perfecte nieuwe locatie waar bezoekers in de ochtend eerst het ontbijt kunnen. Om vervolgens alle calorieën er weer af te dansen.
Waar: Hemkade 48
Info: breakfastclub.nu

SECRET PROJECT
Met kunst, technologie en een steengoede house- en techno line-up, word het industriële terrein omgetoverd tot een daytime party walhalla met 4 podia.
Waar: Hembrugterrein
Info: amsterdam.secretproject.com

DJ BONE’S HOMELESS HOMIES
Het doel van dit event is om de elektronische muziek en de gemeenschap te verenigen, door daklozen te helpen. Tijdens dit evenement draaien DJ Bone’s en zijn vrienden een dayrave, waarbij alle inkomsten gaan naar het goede doel.
Waar: Radion
Info: homelesshomies.com

DRAAIMOLEN X HERRENSAUNA
Met een ADE special hosten zij een Berlijns collectief Herrensauna in een gloednieuwe locatie. Met twee intieme area’s vol met bezoekers in leren pakjes en ijzeren tuigjes is het hier zweten geblazen
Waar: Bijlmerbajes
Info: draaimolen.nu

Amsterdam Dance Event - Leukste feesten ADE - Hotspotjes
Amsterdam Dance Event - Leukste feesten ADE - Hotspotjes

ADE: LEUKSTE FEESTEN ZONDAG 23-10 AMSTERDAM DANCE EVENT

KRAFT UND LICHT
Een 12 uur durende spektakel met een audiovisuele show. Hier dans je op hun spannendste line-up tot nu toe. Binnen: club day vibes, buiten: grote overdekte en verwarmde chill area + food. Tweede kamer: Lichtkunstinstallaties.
Waar: Atelier
Info: kraftundlicht.nl

STRANGELOVE
Als Job Jobse in een line-up staat, dan weet je in ieder geval zeker dat er flink gedanst gaat worden. Job neemt verschillende vrienden mee naar Lofi, om het complex in vuur en vlam te zetten.
Waar: Lofi
Info: strangelove.com

SLAPFUNK X VBX
De afters der afters. Slapfunk zorgt ervoor dat de laatste energie nog uit het lichaam wordt geblazen. De line-up is een verrassing, maar succes is hier gegarandeerd.
Waar: The Other Side
Info: vbx.nu

ADE HANGOVER
De Hangover is dé plek om een week vol blow-outs af te sluiten. Hier komen alle gezelschappen nog één keer samen om de boel af te sluiten en de kater te helen. Ontspan in een hot tub, een zinderende sauna of ga zitten naast een gezellig kampvuur met live bands en DJ’s.
Waar: NSDM-Werf
Info: adehangover.com

Deel deze tip(s)!

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!