Zaterdag 18 & zondag 19 januari staat Amsterdam voor de achtste keer in het teken van de Hotelnacht. Voor een zacht prijsje kan je dan een kamer boeken bij één van de 40 mooiste hotels van Amsterdam, en/of een passe-partout kopen voor de verschillende evenementen om van het ene naar het andere feestje te kunnen hoppe. Van creatief tot culinair, overal in de stad is wat te beleven.Het thema van dit jaar is: Muziek! Zo kan je als Hotelnacht-deelnemer naar diverse muziekfeestjes, zoals een hiphop-feestje in hotelbar Super Lyan, naar een tijdelijke champagne-jazzclub van Moët & Chandon, naar een botanical pool party bij Hotel Jakarta, naar een clownesk circusfestival in de Koepelkerk van Renaissance of een silent disco in Conscious Westerpark, of dansen in een cocktail-club bij Park Plaza Victoria of Asian karaoke zingen in Taiko Bar.

Daarnaast kunnen Hotelnacht-gangers naar verschillende workshops. Zij kunnen een eigen Marie-Stella-Maris roomspray maken bij het nieuwe hotel BOAT&CO of naar een kookworkshop bij Hotel Okura. ’s Avonds zijn er verschillende creatieve Hotelnacht-diners, zoals een chocoladediner bij Pulitzer of een pop-updiner op een geheime locatie door Michelin-restaurant Vermeer.

Ook game-liefhebbers komen aan hun trekken, bijvoorbeeld in het gloednieuwe Yotel in Noord, en zij kunnen naar de jaarlijkse Big Winners pubquiz bij INK Hotel of een kussengevecht houden bij art’otel.

HOTELNACHT CENTRUM

Dit jaar is er speciale aandacht voor het stadscentrum van Amsterdam. Organisator Vincent van Dijk: ‘Afgelopen jaren lijkt het soms alsof het centrum wordt overgenomen door toeristen, maar wij willen tijdens Hotelnacht laten zien hoe mooi dit stuk stad is geworden.

De tophotels, zoals W Amsterdam, NH Collection Krasnapolsky, Park Plaza Victoria, Kimpton De Witt, TwentySeven en INK zijn er juist óók voor de Amsterdammer, met prachtige hotelbars, lobby’s en restaurants.’ Tijdens Hotelnacht is er een speciale route om het centrum te herontdekken.

Website: hotelnacht.nl/amsterdam
Facebook-event: Hotelnacht

About the Author: Nick

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!