Home>>EAT & DRINK>>AMERSFOORT>>POP-UP O33 AMERSFOORT: LOCATIE RESTAURANT TOT LAATSTE DAG GEHEIM
  • POP-UP O33 AMERSFOORT: LOCATIE RESTAURANT TOT LAATSTE DAG GEHEIM

POP-UP O33 AMERSFOORT: LOCATIE RESTAURANT TOT LAATSTE DAG GEHEIM

DINEREN OP DE MEEST BIJZONDERE LOCATIES BIJ POP-UP 033

Normaal gesproken zie je pop-up stores/restaurants alleen voorbijkomen in grote steden zoals Amsterdam of Rotterdam, maar inmiddels raakt ook Amersfoort hier steeds meer mee bekend.
Het was dan ook niet gek dat wij direct super enthousiast waren toen we hoorde van dit unieke concept in Amersfoort, genaamd Pop-up 033.

Zoals de naam al aangeeft heeft dit pop-up restaurant geen vaste locatie, maar verhuist het iedere keer weer naar een andere (bijzondere!) plek.
Dat dit unieke locaties betreft, blijkt wel uit de voorgaande edities van Pop-up 033 die ondere andere plaatsgevonden hebben in; Kunsthal KadE, Eurofleur, de Porsche garage én zelfs op de 11e verdieping van het leegstaande Elisebeth ziekenhuis (wat volgens bezoekers niet alleen een bijzondere, maar ook enigszins spannende ervaring was). Je kunt je voorstellen dat het voor de organisatie bij iedere editie weer een uitdaging is om voorgaande edities te overtreffen.

Omdat Popup033 maar eens per 6 weken plaats vindt, moesten wij natuurlijk bij de eerstvolgende editie aanwezig zijn! En nadat wij contact hadden opgenomen met de organisatie, waren wij van harte welkom om dit unieke concept zelf eens te komen ervaren. De datum was bekend en nadat wij een mobiel telefoonnummer hadden achterlaten, was het wachten op de dag zelf voor het adres van de locatie waar dit diner zou gaan plaatsvinden.

Die zaterdag ontvingen wij aan het eind van de middag een sms met daarin de tijd en het adres waar wij verwacht werden. Middenin het centrum van Amersfoort in een winkel waar vroeger servies werd verkocht. We konden er toen nog geen voorstelling van maken, dus lieten we ons maar verrassen (dit onderdeel was dus sowieso gelukt!).

Toen wij bij deze locatie aankwamen bleek deze winkel inmiddels niet meer te bestaan, maar voor die avond wel de (ontvangst) locatie voor Popup033 te zijn. Het was ons opgevallen dat de gastheren zelf een kappersshort droegen en bij binnenkomst ontvingen wij een heerlijke welkomscocktail én een (k)amuse op een (ja het is even slikken) haarkam. We hadden dus al een vermoeden wat het thema zou zijn, maar de locatie zelf leende zich daar nog niet voor.

Nadat wij een beetje om ons heen haden gekeken vroegen wij ons af waar wij dan precies gingen eten. De ruimte zelf was te klein om tafels neer te zetten en nou ook niet zo bijzonder als bijvoorbeeld een koeienstal of sportschool, waar wij tijdens onze research over gelezen hadden. Stipt 19:30 uur werden we toegesproken door de charmante heren die ons vertelde dat we een oversteek mochten maken naar de andere kant van de straat.
Volgzaam liepen wij mee met de overige gasten en ja hoor… je raad het al… de deuren werden geopend van een kapperszaak!!

Middenin deze zaak was een lange tafel opgedekt met gepaste versieringen zoals krulspelden, gelpotjes, verf tubes en haarlakbussen. Het bijzondere was ook nog dat er daadwerkelijk eetbare substanties inzaten die bij iedere gang (lees: 4 gangen) een eigen functie hadden. Geweldig!! 

MEER HOTSPOTS IN AMERSFOORT
Door de lange setting van de tafel leer je veel nieuwe mensen kennen, omdat je je zelf natuurlijk wel eventjes moet voorstellen aan je (over)buren  om in gesprek te gaan.
Dit was in het begin een beetje gek, maar ook een leuk moment. Want voordat je het weet zit je uitgebreid met deze gasten te praten alsof je ze al heel lang kent.

Nadat wij ons eerste fijne wijntje hadden gekregen, ontvingen wij ook gelijk het eerste (voor) gerecht. Een mooi bord opgemaakt met marbré van scharrelvarken met truffelmayanosaie, rode kool, spilterwten en aceto balsamico spray. Dit laatste natuurlijk uit een passende haarspray.

Na van dit (heerlijke) voorgerecht te hebben genoten, en gezellig met de rest van de gasten te hebben gepraat onder het mom van het lekker glaasje wijn. Was het tijd om van het volgende gerecht te gaan genieten. Dit was tevens ons (hoofdgerecht) en ook deze was mooi opgemaakt, al niet mooier!. Het hoofdgerecht bestond uit heerlijke Veluwse eend met rilette, stampotje van pastinaak en oesterzwammen, pompoen, polenta en madrassaus. ♥

Het nagerecht wat wij ontvingen was opgemaakt in een grappig gelpotje, gemaakt van honing card met honging sponge cake, fudge crème en kaneel ijs en was tevens het laatste gerecht met een knipoog naar deze kapperszaak.

Je begrijpt wel dat het niet alleen een culinaire, maar ook een bijzondere ervaring was om hierbij aanwezig te zijn. Voor ons de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat wij hierbij aanwezig waren!

Wil jij meer over dit concept weten of dit ook eens meemaken, schrijf je dan in voor Safe The Date!
Zo blijf je op de hoogte wanneer de volgende editie plaats gaat vinden! ( beperkt aantal plaatsen )

Website: popup033.nl
Adres: Op de dag zelf bekend

About the Author:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!