EASTSIDE MEETS NYC IN AMSTERDAM OOST

DEFINITIEF GESLOTEN

Dat Oost een wijk is die steeds leuker wordt hoeven we niet meer uit te leggen. Genoeg reden voor ons om deze buurt te gaan verkennen. Afgelopen zondag zijn wij neergestreken bij Eastside aan de Sumatrastraat in de Indische buurt.

De buitenkant van Eastside ziet er te gek uit. Van die witte borden met zwarte letters sieren de gevel, een soort Amerikaanse snackbar uit de jaren 70. Als je binnen stapt wordt je gelijk vrolijk. Het is prachtig ingericht, met een open keuken, mooie bar en een hele leuke plek aan het raam om heerlijk mensen te kijken.

Na een weekend snacken had ik zin in vitamines. Daarvoor ben je bij Eastside aan het goede adres. De lunchkaart heeft heerlijke salades, dus de keuze was wat dat betreft snel gemaakt. De gerechten hebben allemaal van die heerlijke Amerikaanse namen, The Wifey, Meatballs, Benny, Chicken & Waffles… Love it!

Chicken & waffles schijnt echt een aanrader te zijn. Een combinatie die ik zelf niet had kunnen bedenken, maar misschien toch had moeten proberen.

Je merkt dat de koks weten wat ze maken en aandacht en liefde in de gerechten stoppen. De eitjes zijn perfect gepocheerd en de groene asperges zijn heerlijk knapperig.

Naast lekker eten kun je bij Eastside ook heerlijk drinken, ze hebben een uitgebreide cocktailkaart en ook voor Gin & Tonic kun je hier terecht.

“AANDACHT EN LIEFDE
IN DE GERECHTEN”

Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, je hoeft niet lang op je bestelling te wachten. De bediening spreekt Engels waardoor je nog meer het gevoel krijgt dat je in een Amerikaanse Dining zit.

Wij vinden Eastside een aanrader, lekker eten, mooie plek en leuke inrichting. Dus ben je op zoek naar een leuk plekkie in Oost… GO GO GO!

Website: eastside.amsterdam
Adres:  Sumatrastraat 47

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept