GENIETEN VAN KOREAANSE BBQ BIJ YOKIYO IN OOST

Sinds juli 2016 is de Koreaanse hotspot Yokiyo verhuisd naar een nieuwe locatie direct achter station Amsterdam Muiderpoort. Waar ze voorheen huisvestte in een oud Amsterdams pand op de Wallen, zijn ze deze zomer ingetrokken in een groot, gloednieuw pand ‘de Smaragd’.

Dit hoekpand is zo ingedeeld dat je in verschillende delen kunt zitten om te lunchen, dineren of gewoon om een spelletje te spelen. Op de dag dat wij langskwamen werden er net twee dartborden opgehangen voor de komende spelletjesavonden en er werd zelfs iets gezegd over een tafeltennis tafel..

Yokiyo, wat ‘kom hier’ betekent in het Koreaans, is ingericht met de Koreaanse kleuren pastel roze en mint groen. De betonnen vloer in combinatie met de grote, open wandkasten en veel planten maakt Yokiyo, modern, industrieel en huiselijk tegelijk. De stamtafel nodigt uit om aan te werken of een krantje te lezen en met mooi weer staan er strandstoelen buiten op het terras waarin je heerlijk kunt genieten van de zon.

Qua eten lieten wij ons dit keer verrassen en dat was absoluut geen verkeerde beslissing. Als voorgerecht kregen wij een bord met verschillende kleine hapjes zoals ssam, smoked aubergine, kimbap en mandu. Het hoofdgerecht bestond uit kimchi tofu stir frie en een Korean BBQ.

Als afsluiter kregen we een stoofpeer met sesam ijs en een bananensplit waarvan ik geen idee had dat dat zo ongelofelijk lekker kon zijn. Alleen al voor het karamel-zeezout ijs zal ik hier wekelijks aanschuiven. Een mooi detail is dat er banchan (kleine bijgerechtjes) geserveerd worden vanuit een oude, omgebouwde vliegtuigtrolley.

“VERSCHILLENDE
KLEINE HAPJES”

Ook voor de drankjes zit je hier goed en hebben ze elke maand het ‘biertje van de maand’’ welke allemaal afkomstig zijn van Azië. En  omdat ze merken dat er steeds meer vegetariërs aanschuiven, introduceren ze vanaf november de Meatless Monday!

Koreaans eten wijkt aardig af van de Aziatische keuken die wij zo gewend zijn en heeft een enorme veelzijdigheid aan smaken. Yokiyo is absoluut een plek waar je blijft terugkomen!

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM

Website: yokiyo.nl
Adres: Insulindeweg 1

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept