ALLE FRANSE LEKKERNIJEN ONDER EEN DAK BIJ COCOTTE

Ben je wel klaar met de Nutella crêpes uit een van de 100 ‘bakery’s’ in de stad? Loop dan een stukje verder door richting de Spuistraat. Je vind hier Cocotte by Hexagone, een klein Bretons zaakje waar je kunt ontbijten, brunchen, lunchen en oneindig veel Franse toetjes kunt eten. Je vind hier uiteraard crêpes, goed gevulde galettes, tart tartin, of een heerlijk petit dejeuner.

Bij binnenkomst tref je negen tafels die ook vaak allemaal vol zitten en dat is niet zonder reden. Je stapt echt even Frankrijk binnen. Praktisch al het personeel spreekt Frans, de Bretonse streep vind je terug op de shirts van het personeel tot aan het plafond en alle typisch Franse gerechten worden huisgemaakt met organische producten die zoveel mogelijk geïmporteerd worden uit Bretagne.

De inrichting is hip met een koperen balustrade, een industriële bakstenen muur en grote lightbulbs aan het plafond, maar doet toch erg Frans aan door de wenteltrap, veel hout en de blauwe tegeltjes op de bar.

Wij wilden alles proeven en dat hebben we geweten ook. Als eerste kwam er een Provence Galette op tafel met mozzarella, pesto, tomaat en crème fraîche. Vervolgens de Citron Crêpe en als laatste kregen we een heel assortiment aan toetjes genaamd ‘thé gourmand’. Je krijgt vier verschillende gebakjes met crème fraîche en karamel en in dit geval thee. Koffie is uiteraard ook mogelijk, bestel dan de café gourmand ;)

“ECHT FRANSE
KWALITEIT”

De toevoeging Hexagone op Cocotte is gekozen omdat dit zeshoek betekent en er op termijn nog vijf pareltjes op de planning staan om te openen. Nu al zin in meer van dit soort ontbijtjes!

Wij zijn enorm blij dat er een mooi, authentiek zaakje bij is gekomen in het Centrum waar je de hele dag terecht kunt voor echte Franse kwaliteit en kunnen niet wachten op de andere vestigingen!

A bientôt!

Website: cocotte.nl
Adres: Spuistraat 127

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept