ARTISTIEKE GERECHTJES OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

Na Miami, Las Vegas én London, kon Sushisamba Amsterdam niet achterblijven in deze up-coming metropool. Gelegen aan het water tegenover het Vondelpark en op loopafstand van het Leidseplein tref je dit prachtige restaurant waarbij je in een oase van de kleuren geel, oranje, rood en groen naar binnen loopt.

Deze oase aan kleuren staat voor een mix van culturen uit de Japanse, Braziliaanse en Peruaanse keuken, gecombineerd met kunst, muziek en design. Onder een prachtige oranje boom worden de Japanse gerechten bereid en de Braziliaanse en Peruaanse gerechten zijn via een open keuken te bewonderen.

Het concept Sushisamba staat voor allday, waarbij je de hele dag terecht kunt voor brunch, lunch of diner en dat lijkt ons prima vertoeven op het terras aan het water.

Tijdens de brunch van 11:30 en 16:00 uur op zondag kan je kiezen uit à la carte of een driegangen-menu, die geïnspireerd zijn op de Japanse, Braziliaanse en Peruviaanse keuken. De brunchkaart is een aanvulling op het allday menu, maar signature dishes zijn ook gewoon te bestellen.

Omdat wij later aankwamen dan gepland (lunchtijd), besloot de chef-kok ons verschillende gerechten te laten proeven om het concept goed te kunnen ervaren. Gerechten die je stuk voor stuk zou kunnen inlijsten, omdat de een er nog mooier uitzag dan de ander, maar die zonde zijn om niet te proberen.

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM CENTRUM
Crispy Yellowtale Taquitos (crunchy taco’s met avocado en yellowtale tonijn), vers gegrilde octopuspoten, Green Bean Tempure (tempura van zeebaars met zwarte truffel en aioli), een Braziliaanse stoofpotje met zeevruchten, kokoknoot en limoen en smaakvolle sushirollen werden aan ons gereserveerd.

Dorstig na al deze culinaire gerechten? Geen nood! Sushisamba heeft een uitgebreid sake assortiment, een grote verzameling aan Japanse top whisky’s én een cocktailkaart om uit te kunnen kiezen.

Één ding is zeker. Sushisamba heeft niet alleen onze smaakpapillen weten te bevredigen, maar ook het culinaire oog!

Website: sushisamba.com
Adres: Max Euweplein 64

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept