VIJF CHINEESE ELEMENTEN IN DE KEUKEN

Na een vliegensvlugge transformatie opent The Gaia vandaag haar restaurant, lounge en late night bar in hartje Amsterdam. Treedt binnen in een kleurenpallet van een Oosterse markt, maar dan met een modern, stedelijk luxe randje.

De Zuid-Europese keuken van The Gaia is geïnspireerd op de vijf Chinese elementen, die worden gebruikt als lijn voor elk menu. Ieder element staat voor specifieke smaken, kleuren en texturen. Hout voor fris zuur, vuur voor bitter, aarde voor zoet, metaal voor pit en water voor zout. Waar het traditionele element koken enkel één per gerecht kiest, daar slaat The Gaia de brug tussen tradities en gastronomie door er twee te combineren.

Wat voor de gerechten geldt, geldt minstens zo voor de dranken op de kaart. Herkenbare cocktails verrassen opnieuw als ze smaken uit het Oosten omarmen. Zo schenkt The Gaia een Marrakesh Mule die gember extra aanzet en vodka vervangt voor barrel aged jenever. Of de Wanderers Old Fashioned met een Arabic Spiced Shurb.

Wie zich verleidt voelt tot daytime drinking hoeft zich niet te bedwingen. Low-ABV- drankjes – laag in hun alcohol – en alcoholvrije cocktails van The Gaia lessen de dorst.

Website: thegaia.nl
Adres: Rembrandtplein 26
Fotocredits: Ivo Geskus

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept