• BADHU UTRECHT

BADHU UTRECHT: ARABISCHE MEZZE IN EEN OUD BADHUIS

SHARED DINING IN OOSTERSE SFEREN

 

Wie al een tijdje in Utrecht woont en wel eens een rondje Griftpark heeft gefietst, kent het terras van restaurant en hotel Badhu: vol in de zon en met uitzicht op het Willem van Noortplein. Geen verrassing dus, dat het terras bij de eerste zonnestralen altijd helemaal vol zit. Maar het loont misschien nog wel meer om Badhu eens van binnen te ontdekken. De styling van het restaurant heeft laatst een opknapbeurt gehad, en geeft je direct een Midden-Oosters vakantiegevoel. Ook zie je aan sommige aspecten nog dat hier ooit een badhuis zat: als je binnenkomt heb je aan de ene kant een ruimte die vroeger bedoeld was voor de mannen, en aan de andere kant eentje voor de vrouwen.

Ga met een lege maag naar het restaurant, want de menukaart van Badhu is om op te eten. Deze staat vol met geurige en kleurige gerechten – ter grootte van een voorgerecht – die je kunt delen met je tafelgenoten. De gerechten zijn geïnspireerd op keukens uit het Midden-Oosten, zoals de Israëlische, Syrische, Turkse en Egyptische keuken. Denk aan Libanese brood met heerlijke dips, pastrami met kastanjechampignons en appel-vijgenchutney en pompoen met honing en gefrituurde salie. Als je je in kunt houden, zorg dan dat je nog een plekje overhoudt voor een dessert, zoals de courgettecake met creamcheese topping en pistache-ijs of de sweet delight plateau met onder andere baklava en kokoschocolade.

MEER HOTSPOTS IN UTRECHT

Mocht je je gasten een keer een leuk logeeradresje willen aanbieden, of natuurlijk als cadeautje voor jezelf na een avondje in het restaurant, dan kun je ook een hotelkamer boeken bij Badhu. De acht verschillende kamers zijn allemaal ingericht in één kleur. Zo heb je de paarse, de groene en de gouden kamer. En voor wie echt luxe wil doen, is er de loft van 60 vierkante meter, waar je kunt slapen met 4 tot 6 personen. Uiteraard met een eigen badkamer, balkon en keuken. Maar met zo’n fijn restaurant als onderbuurman, zou ik die keuken lekker links laten liggen.

Website: badhu.nl
Adres: Willem van Noortplein 19

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Vera

Vera

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Vera