ITALIAANS BORRELEN BIJ BAR MOUSTACHE

De zondagmiddag is misschien wel mijn favoriete moment van de week. De kater van de dag ervoor is langzaam weggetrokken, ik ben heerlijk uitgeslapen en verder hoef ik van mezelf helemaal niks te doen; het is ten slotte zondag. Daarnaast het is tijd voor quality time met vrienden en familie én hierbij speelt eten en drinken natuurlijk een grote rol. Opgegroeid met wekelijks een sunday family diner (naar traditie van onze mediterraanse vrienden) besloot ik afgelopen zondag om samen met een vriendin het Italiaanse family gevoel buiten de deur op te zoeken. Dit keer bij Bar Moustache in de bruisende Utrechtsestraat welteverstaan.

Bij het populaire Bar Moustache ben je de hele dag welkom. ’S ochtends kun je hier rustig ontwaken en onder het genot van een heerlijk ontbijtje de krant doorlezen. Even een pauze van je werk? Ook voor je lunchbreak kan je bij Bar Moustache terecht.  Daarnaast serveren ze heerlijke borrelhapjes en ook de avondkaart staat vol spannende gerechten mét een Italiaanse twist.

Het interieur van Bar Moustache is – net als de naam – speels en elegant, maar zeker niet té hip. Misschien dat deze hotspot daarom al jaren geliefd is onder de Amsterdammers. Door het gebruik van verschillende stoelen en tafeltjes, de imposante bakstenen muur, de stijlvolle kaarsen op tafel én de chille coffee lounge muziek heeft het restaurant een vintage loft uitstraling die erg huiselijk aanvoelt. Echte eyecatchers zijn de prachtige boeketten die door de hele zaak verspreid staan en ook nog eens heerlijk ruiken.

We begonnen onze relaxte middag met een goed glas frisse rosé en een plankje antipasti di Terra, bestaande uit een assortiment van Italiaanse charcuterie. Zelf ben ik erg fan van charcuterie, maar voor de vega’s onder ons: ze hebben ook een heerlijk kaasplankje heb ik mij laten vertellen! Sinds kort serveren ze ook pizza’s en daarom bestelde we op aanraden van de serveerster ook een pizza Barbabietola om te delen. De pizza was rijkelijk gevuld met bietjes, geitenkaas (my favorite), vijgen en rode ui. Opvallend was dat ze geen tomatensaus gebruikte, wat deze pizza uitermate geschikt maakt als borrelhap.

KEUKEN BIJ BAR MOUSTACHE

Toen wij aan ons tweede glas rosé waren begonnen kwam de enthousiaste sous-chef Ricky even aan onze tafel om wat meer te vertellen over de keuken en de gerechten. Nadat hij zelf lang op hoog niveau had gekookt, besloot hij dat het tijd was om bij een wat intiemer restaurant te gaan werken. Bij Bar Moustache dus, hier gebruikt hij zijn eigen ervaring om traditionele Italiaanse gerechten een twist te geven. Alle producten waarmee ze werken zijn vers en worden bij verschillende gespecialiseerde leveranciers gehaald. Vlees en vis komen van lokale handelaren en voor echte Italiaanse producten – zoals Buffalo mozzarella, bloem en de charcuterie – gaan ze de grens over. 

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM
Elke drie maanden bedenkt de chef samen met de sous-chef een nieuwe kaart waarin gebruik wordt gemaakt van producten uit het seizoen. Een paar Bar Moustache klassiekers zullen echter altijd op de kaart blijven staan, zoals de befaamde Vitello Tonato die bestaat uit langzaam gegaard kalfsvlees met huisgemaakte tonijn mayonaise. Door de passie waarmee Ricky over zijn keuken vertelde konden we het niet laten om ook een Anti Pasti Misti te bestellen. Dit verrassingsmenu bestaat uit zes kleine gerechtjes (ideaal om te delen!). Een aantal gerechtjes komen van de menukaart en de rest wordt de dag zelf door de chef bedacht.

Wij kregen Burrata, Melanzane Parmigiana, flat bread met een gepocheerd ei en wilde paddenstoelen, dé vitello tonnato, inktvis met asperges en sardientjes met sjalottencompote. Naast het feit dat de gerechten een genot voor het oog waren, smaakten ze ook heerlijk! Mijn persoonlijke favorieten waren de Melanzane Parmigiana, de inktvis en de vitello.

“EEN GENOT
VOOR HET OOG”

Het leuke aan Bar Moustache vind ik dat het uitstekend eten serveert in een wat nonchalantere sfeer. Het personeel is vriendelijk, maar niet te formeel. Het interieur is elegant, maar niet te chique. Er is een grote tafel voor gezelschappen, maar ook met z’n viertjes of juist op een intieme date kan je hier leuk zitten. De kaart is divers, maar niet te uitgebreid en de wijnselectie is goed. Zeker een plek om nog een keer terug te komen, misschien dan wel met het hele gezin om die sunday family day buiten de deur te vieren.

TIP: Ga je een avondje uit in Carré en wil je daarvoor lekker eten? Bar Moustache is op loopafstand! Dit maakt je avond helemaal compleet.

Website: barmoustache.nl
Adres: Utrechtsestraat 141

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept