PERFECTE BURGERS BIJ DE BURGERIJ

Burgertentjes, Amsterdam stikt ervan. Logisch eigenlijk wel, want er is niets lekkerder dan een goede burger op zijn tijd. Wij vinden deze ontwikkeling dan ook helemaal niet erg.

Amsterdam Centraal is helemaal verbouwd en voelt daardoor als een soort mini-Schiphol. Hierdoor is er nu aan de IJ-kant ruimte voor nieuwe horeca gekomen. Je verwacht een Julia’s pasta (die er inderdaad zit) een mooie Starbucks (check), misschien een Wagamama (cheheck), maar wat je misschien niet zou verwachten is een goede burgerbar. Die zit er dus wel! De Burgerij: AANRADER!!

Wanneer je binnenkomt bij de Burgerij stap je een hippe burgertent in. Mooie meubels (niets is van plastic), industrieel maar toch gezellig, gave verlichting, goeie bar, uitzicht op het IJ, goeie tent dus zo op het eerste gezicht.

Het personeel is vriendelijk en lekker vlot, daar houden we van. Naast burgers worden er ook wraps en salades geserveerd, dus mocht je een keer geen zin in burgers hebben (Say what?!?!) kun je hier ook terecht.

Burgerij Amsterdam CS

De burgers zijn goed; lekkere broodjes, mooi vlees, genoeg garnering, maar ook weer niet te veel. De Dolce Vita is echt een aanrader!! De prijs kwaliteit/verhouding is bij veel burgertentjes inmiddels niet (meer) in orde, maar dat is hier zeker niet het geval. Je krijgt echt waar voor je geld. Daarnaast kun je er heerlijk rustig zitten.

Bij een burgerbar op CS dacht ik in eerste instantie; handig, voor wanneer je iets anders/beters wil eten dan het standaard stationsvoer. Echter doe je de Burgerij dan echt te kort. Het is een volwaardig restaurant met goed eten, smaakvolle inrichting en betrokken personeel.  Reden genoeg om hier te gaan eten.

Website: www.burgerij.nl
Adres: De Ruijterkade 40B

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept