Home>>EAT & DRINK>>AMSTERDAM>>OUD ZUID>>WALDECK AMSTERDAM: STIJLVOL CAFÉ MET GEWELDIG TERRAS IN ZUID
  • Cafe Waldeck Amsterdam

WALDECK AMSTERDAM: STIJLVOL CAFÉ MET GEWELDIG TERRAS IN ZUID

HOLLANDSE GEZELLIGHEID OP HET TERRAS BIJ WALDECK

DEFINITIEF GESLOTEN

Omdat vrijdagavond de ideale avond is voor een goede borrel, schuiven wij aan bij Café Waldeck op de Willemsparkweg in Amsterdam-Zuid. Het terras is al goed gevuld en het perfect geklede personeel werkt hard om het iedereen naar de zin te maken.

Om een zonnig plekje hoef je hier niet te vechten, het café is zo gelegen dat je vanaf de lunch tot ver na je diner kunt genieten van de zon. Het art deco interieur geeft je het gevoel alsof je in een hotel bent. Aan de voorkant van het café ligt een tapijt met een goede print wat doet denken aan een hotel lobby. De vierkante rode bar is een echte eyecatcher en geeft een mooi contrast met de blauwe muren en de gouden accenten.

Aan de achterkant vind je de (hotel) bar met ontzettend veel ruimte om te zitten met z’n tweetjes of in grotere groepen. Ook hangen hier veel spiegels waardoor het café nog ruimer oogt.

En zoek je toevallig een goede plek om een sportwedstrijd te kijken? Ze zetten bij Waldeck graag de beamer aan voor de belangrijke wedstrijden.

Het café vlak bij het Vondelpark heeft een kleine keuken, maar dat doet niet af aan de kaart. Je kunt hier ontbijten, lunchen, dineren en zelfs tijdens de borrel is er een ruime keuze aan hapjes. De kaart is simpel maar goed en Hollands. Precies wat Café Waldeck wilt uitstralen. “what you see is what you get”.

Wij genoten van de borrelkaart en kozen crostini’s Waldeck, een heerlijke samenstelling van verschillende vis en vleessoorten op een crostini. Daarnaast namen we de crudité, en toen het begon af te koelen sloten we af met een kaasfondue. Heerlijk!

Qua dranken kun je uiteraard terecht voor de standaard frisjes, maar om toch dat chique gevoel vast te houden zijn er ook een aantal premium merken verkrijgbaar.
Je kunt hier goede wijnen drinken op glas of fles, hoef je het niet zonder je vertrouwde Gin & Tonic te doen en natuurlijk schenken ze, zoals dat een echt Amsterdams café betaamd, ook echte Amsterdamse bieren.

Het was een heerlijke avond. Mede door het personeel, het zonnetje, de goede sfeer en het lekkere eten schuiven wij hier graag nog een keer aan.

Website: cafewaldeck.nl
Adres: Willemsparkweg 223
Credits header: Café Waldeck

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Author bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.