GENIETEN VAN CLUBSANDWICHES BIJ CLUBKOFFIE IN OOST

Grote fan van goed gebouwde clubsandwiches en verse koffie? Dan moet je een bezoekje brengen aan lunchroom Clubkoffie, gevestigd aan het Krugerplein in Amsterdam Oost. Deze lunchroom is gespecialiseerd in lekkere clubsandwiches en koffie. Ik sprak met de eigenaar, Chiel. Chiel heeft z’n sporen verdiend in de horeca, onder andere als bedrijfsleider van Maxwell en Hannekes Boom. Chiel wilde altijd al een eigen zaak hebben en heeft altijd een voorkeur voor de lunch gehad. Hij bedacht een concept met zijn favoriete broodje, namelijk de clubsandwich en bundelde zijn ervaringen en ideeën tot één zaak: Clubkoffie.

Clubkoffie heeft een vrolijk uitziend terras met leuke blauwe tafeltjes en rode stoeltjes, en heeft plek voor 40 mensen. Ook fijn is dat het terras het grootste deel van de dag zon heeft, dus kun je bij lekker weer heerlijk buiten lunchen. Binnen ziet het er hip uit, aan de wand hangen wereldklokken met daarboven de titel “Clubtime” en de tafeltjes en stoeltjes zijn geverfd met rechts achter een klein keukentje. En ook achterin de tuin staan nog een paar kleine tafeltjes waar gezeten kan worden.

Als je binnenkomt zie je op de grond een lijn met de tekst “Stand-up espresso zone”. Wie haast heeft of het lekker vindt kan bij Clubkoffie voor 2 euro een shotje koffie bestellen. Klinkt gek in de oren, maar in Italië schijnt het heel normaal te zijn. Clubkoffie is ook de eerste zaak in Nederland die een stand-up espresso heeft! De koffie wordt geleverd door Stooker, een lokale koffiebrander.

De kaart ziet er veelbelovend uit. Er staan maar liefst 10 verschillende clubsandwiches in twee verschillende maten: 2 sneetjes brood en 3 sneetjes brood, ook prima voor kleine eters dus. Daarnaast kun je ook andere lekkere dingen vinden zoals yoghurt met acaïbessen, boekweitpannenkoeken met vers fruit (vegan) en zoetige hapjes die vers geleverd worden door Cake & Cookie.

Naast de regular sapjes – zoals jus d’orange en appelsap – hebben ze ook een slowjuice, die elke dag vers gemaakt wordt. Ik proefde een juice van wortel en gember, superlekker!

“BIJZONDERE SMAAK”

Uiteraard proefde ik ook een clubsandwich: de Old Town Club, belegd met smoked chicken, avocado, bacon, sla en Hellmans Mayo. Erg lekker en het gaf een bijzondere smaak vanwege de gerookte kip. Dikke aanrader dus! En ik mocht de Paris Club proeven, belegd met steak-tartare, sla en Hellmans Mayo, ook deze was goed op smaak.

Wat naast het lekkere eten ook zo tof aan Clubkoffie is? Ze werken met lokale ondernemers, zoals de Turkse groenteboer next-door, de Marokkaanse visboer om de hoek en de koffiebrander die er niet ver vandaan zit. Amsterdam-Oost was eerst een buurt waar weinig mensen op afkwamen, maar zaken zoals Clubkoffie hebben daar echt verandering in gebracht en de buurt veel chiller gemaakt. Checken dus!

 

Website: clubkoffie.com
Adres: Krugerplein 2

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept