• ICH BIN EIN HAMBURGER

ICH BIN EIN HAMBURGER: DE LEKKERSTE BURGERS VAN DEN HAAG

DE PERFECTE COMBINATIE KWALITEITSBURGERS EN WIJNEN

Wie? Ich Bin Ein Hamburger! Waar? In één van de leukste straatjes van Den Haag; Prins Hendrikstraat, where else? Iedereen heeft vast wel eens een gesprek gevoerd waar je de lekkerste burgers kunt eten. Ich Bin Ein Hamburger wordt dan ook vaak genoemd terwijl ze nog niet zolang geleden geopend zijn.

Van buiten zie je een zaak met een leuk terras waarboven met graffiti “HAMBURGER” is gespoten. Je hebt geen idee wat er binnen zit en denkt aan een gezellige bar. Die hebben ze ook, omringd met heerlijke banken waarin je kan neerploffen en er staat een piano met een microfoon. Maar als je verder kijkt zie je een prachtig restaurant met een glazen plafond. Ik zie letterlijk de wolken en hoge bomen als ik naar boven kijk. Verder zie ik tafels die mooi opgedekt zijn met witte linnen en dat je op de vide ook gezellig kan zitten. In de verte staat er een tafel met allerlei soorten kaas die overdekt zijn met een glazen cloche.

Dit is niet zomaar een burgerrestaurant, dat wordt al snel duidelijk als ik de wijnkaart in mijn handen krijg. In het mooie witte boek kan je 100 verschillende wijnen vinden die met zorg uitgekozen zijn door de sommelier. Er wordt mij verteld dat het eerste gedeelte eigenlijk fungeert als een wijnbar. Je kan daar je avond beginnen en ook eindigen als je uitgegeten bent.

We worden aangenaam verrast door de chef met de voorgerechten; surf & bird en de carpaccio rouleaux. Het is niet alleen lekker maar zo mooi opgemaakt met verschillende kleuren op het bord dat het zonde is om ervan te eten.

En dan eindelijk krijgen we beruchte burgers te proeven, we nemen de beefburger met gruyere en de beefburger rossini met foie gras en truffel madeirasaus. Als ik ernaar kijk leg ik mijn bestek weg en besluit met mijn handen te gaan eten, gelukkig mag dat hier ook. Ik kan dan ook concluderen; de lekkerste burgers eet je hier bij Ich Bin Ein Hamburger. Ben je met iemand die niet van burgers houdt (wat?), ze hebben hier ook heerlijke andere gerechten op de kaart staan zoals; gebakken heilbot of gebraden eendenborst.

MEER HOTSPOTS IN DEN HAAG
Als je van plan bent hier te gaan eten zorg dan wel dat je even reserveert, want ze zitten van donderdag t/m zondag altijd vol. Op zondag is er live jazz muziek wat heel gezellig schijnt te zijn.

Binnenkort opent de eigenaar een nieuwe spot in dezelfde straat genaamd. Hotspotjes mocht alvast een kijkje nemen en dit zat er al heel gaaf en veelbelovend uit. Wij zijn heel benieuwd en gaan ook bij deze nieuwe hotspot zo snel mogelijk een kijkje nemen!

Website: ichbineinhamburger.com
Adres: Prins Hendrikstraat 53

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.