Home>>EAT & DRINK>>ROTTERDAM>>DERTIEN ROTTERDAM: URBAN HOTSPOT MET VERSE SEIZOENSGEBONDEN PRODUCTEN
  • DERTIEN ROTTERDAM: URBAN HOTSPOT MET VERSE SEIZOENSGEBONDEN PRODUCTEN

DERTIEN ROTTERDAM: URBAN HOTSPOT MET VERSE SEIZOENSGEBONDEN PRODUCTEN

GENIETEN BIJ DERTIEN VAN DE LEKKERSTE GERECHTEN

“Biologische ingrediënten van het seizoen”, iets wat vele restaurants tegenwoordig aanbieden. Ik verwachtte dan ook wel iets, maar niet te veel voordat ik Dertien, gelegen aan de Schiedamse Vest in Rotterdam, instapte. Dat dit restaurant mijn smaakpapillen zou laten exploderen, had ik dan ook zeker niet gedacht.

Remco en Pepijn zijn de twee trotste eigenaren van bar restaurant Dertien. “Vanwaar het ongeluksgetal dertien?”, vroeg ik me af. Het antwoord was lekker simpel. De twee eigenaren zijn namelijk op dezelfde dag geboren; op de dertiende dus. Remco en Pepijn vullen elkaar fantastisch aan op het gebied van zoeken, proeven, creëren en het werken in de keuken zelf. Sounds like a team!

De inrichting van Dertien heeft iets ruigs, maar warms. Niet alleen qua eten wordt er gelet op duurzaamheid, maar ook binnen het design zijn de details belangrijk. Zo is de menukaart gemaakt van een oud schoolbord, die vanaf alle plekken in het restaurant is te zien hangen boven de industriële bar. Helemaal unique the freak.

SAMENWERKINGEN MET DERTIEN

Dertien werkt nauw samen met kwekers en telers uit de buurt die beschikken over hun eigen tuinen, bloemen, kruiden, wijngaarden, varkens en méér. Wat belangrijk is, is dat dit een waanzinnige invloed heeft op de smaak van de ingrediënten. Er wordt gebruik gemaakt van ‘oerproducten’. Laat je verbazen door de oorspronkelijke komkommer, die bijna geen gelijkenissen meer vertoont met hoe de komkommers uit de supermarkt smaken en eruit zien. De koks houden zich bezig met het inmaken, drogen en fermenteren van de producten voor de beste smaken.

Elk gerecht van Dertien zal een smaakexplosie in je mond zijn. Het zijn oerproducten bereid op een manier zoals nergens anders gebeurt. Bij elk gerecht vindt het team van Dertien het perfecte glas EIGEN wijn.

De prijs-kwaliteitverhouding is heel erg fijn. Iedereen kan hier terecht voor een hapje eten, en geloof me, je wil dit proeven.

MEER HOTSPOTS IN ROTTERDAM
WORM & ALAN EN PIMS

Website: dertienrotterdam.nl
Adres:  Schiedamse Vest 30

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Janine

Janine

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Rotterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Janine