• BUURMAN & BUURMAN GRONINGEN

BUURMAN & BUURMAN GRONINGEN: BEST PIZZA’S IN TOWN

ITALIAANSE PIZZA’S IN EEN HOLLANDSE SETTING

Buurman & Buurman is te vinden aan de Rodeweg 6 in Groningen, vlakbij het begin van de Korreweg. De eigenaren zijn ooit gestart met een eetwinkel in Amsterdam. Toen zij dachten aan uitbreiding had een vriend uit Groningen hier wel oren naar om een vestiging te openen in zijn stad. De nieuwe pizzabakkers zijn in de leer gegaan bij de pro’s in Amsterdam. Alles bij elkaar zorgt voor naar eigen zeggen ‘de lekkerste pizza’s van Groningen’. Wij zijn benieuwd…

Als je langs Buurman & Buurman loopt vallen de gezellige lichtjes zowel binnen en buiten meteen op. Voor het pand, wat eerst gewoon een woning was, staan er meerdere tafels waar je met mooi weer lekker in de zon kan zitten. Er hangt een gezellig en zorgeloos sfeertje. Met de oude glas in lood ramen en schilderijen geeft het een huiselijk gevoel. Met af en toe een graffiti touch is het toch nog een beetje stoer. Overal kun je zitten, van de ruimte wordt optimaal gebruik gemaakt. Dit mag ook wel, want vrijwel elke avond zit het rammend vol. Midden in de ruimte staat hun beroemde houtoven, waar The Holy Grail in wordt gebakken. Achterin zit een lange gang waar nog meer zitplekken zijn. Lekker voor als je graag iets rustiger je pizza wilt eten.

MEER HOTSPOTS IN GRONINGEN

Zelf zeggen ze dat ze de beste pizza’s van Groningen maken. Een dapper statement zou je zeggen. Maar wat maken ze het waar! Hier kunnen weinig andere pizza’s tegenop. De pizza’s worden gemaakt van een dunne bodem en lokale verse ingrediënten. Vlees, vis, vega, glutenvrije spelt bodem, halal.. Jij mag kiezen! Ze begrijpen hoe je een goede pizza maakt. Daarnaast kan je er behalve voor pizza ook terecht voor ander lekkers, salades of antipasti. Tel ook nog eens het ruime assortiment aan bier en het leuke en relaxte personeel erbij op. De tent staat als een huis. Het hele plaatje klopt voor ons en wij vinden het een absolute aanwinst voor Groningen.

TIP: je kan je favo pizza ook afhalen.

Website: buurman-groningen.nl
Adres: Rodeweg 6

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Groningen vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.