• restaurant Elea Den Haag

ELEA DEN HAAG: ETEN OP STERRENNIVEAU IN EEN ONGEDWONGEN SFEER

FANTASTISCHE GERECHTEN MET GRIEKSE INVLOEDEN

Eten is genieten. Daarom heb ik ontzettend veel zin om bij Restaurant Elea te gaan eten die een paar weken geleden z’n deuren heeft geopend. De eigenaar en chef-kok Takis Panagakis kookte eerder bij Basiliek*, Brouwerskolkje** en Mazie. Deze chef wort gedreven door passie en maakt hiermee de meest fantastische gerechten met subtiele Griekse invloeden. Hij hoefde niet lang na te denken over zijn volgende stap, een eigen restaurant beginnen met z’n partner Bibi.

De locatie is gelegen in het pittoreske centrum van oud Rijswijk tegenover de Oude Kerk in een mooie oude pand.  De inrichting is modern maar niet te hip, er hangt een ontspannen uitnodigende sfeer.

Ongeacht het mooie interieur en gastvrijheid van Bibi kom je hier echt voor het eten. De kaart bestaat uit 11 gerechten waar jezelf een 3-, 4- ,5-  of meer-gangenmenu van kunt maken. Met zoveel mooi en lekker eten zou je haast denken dat het onbetaalbaar is maar nee: voor € 37,50 heb je een 3-gangenmenu en voor € 118,50 heb je een compleet verzorgd menu; 6-gangen met wijnarrangement, water, koffie of thee met friandises.

Van elk gerecht heb ik een foto gemaakt maar eigenlijk wil ik juist niet teveel vrijgeven, iedereen moet het zelf ervaren. De opmaak van de gerechten zijn allemaal één voor één kunstwerkjes. Favoriet waren de coquille, kreeft en heek. Alle gerechten bevatten een “geheim van de chef”, dat zijn vrij onbekende Griekse ingrediënten die de chef in het gerecht heeft verwerkt. Die staan aan de rechterkant van de menukaart en dat is erg fijn, hoef ik tenminste weer niet aan tafel te gaan Googlen.

Naast lekker eten hoort ook lekker drinken en daar is sommelier Carlijn voor. Zij heeft de wijnkaart zo samengesteld dat de wijnen goed passen bij de gerechten van de chef. Uiteraard leert zij mij ook een paar Griekse wijnen kennen en ik ben blij verrast.

Wil je uiteten op sterrenniveau maar wel in een ongedwongen sfeer? Dan is Elea zeker aan te raden!

MEER HOTSPOST IN DEN HAAG

Website: restaurantelea.nl
Adres: Herenstraat 83-85

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept
Nara

Nara

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Den Haag vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Nara