KOFFIE EN LUNCH IN RELAXTE SFEER BIJ FILTER

In Amsterdam barst het van de lunchrooms en koffiezaakjes, veel mensen kunnen zich al snel barista noemen en het is lastig om er als koffiezaak écht uit te springen.

Filter is daarentegen een bijzonder koffiehuis, dat in twee jaar is gegroeid tot een prachtig koffiehuis aan de drukke Valkenburgerstraat 124 ter Amsterdam. Het gebouw waar Filter zit bestaat eigenlijk uit twee zaken, Filter zelf én het hostel Ecomama.

De bedoeling was dat Filter een ontbijtzaak zou worden met goede koffie en goed ontbijt, maar is uiteindelijk een drukbezochte lunchzaak geworden.
Wat fijn is, is dat Filter op een drukke straat zit in Amsterdam, maar als binnen zit heb je geen last van de buitenwereld en kom je gelijk in een fijne relaxmodus.

De oorsprong van de naam heeft ook een grappig verhaal.
Toen Filter nog niet open was zat Imke met haar vriend te brainstormen in de trein over welke naam zij aan het koffiehuis zou geven. Haar vriend bedacht de naam Filter, een naam die zowel Nederlands als Engels uitgesproken kon worden. Al snel kwamen ze erachter dat er ook een andere zaak in Amsterdam Filter heet, maar toevallig kende Imke de eigenaar en ze mocht uiteindelijk deze naam lenen.

 

De eerste indruk die je krijgt als Filter binnenloopt is een prettige huissfeer, je ruikt een heerlijke koffiegeur gemengd met de geur van verse gebak.

In Filter kan je kiezen om heerlijk te chillen op banken bij het raam of plaats te nemen aan de robuuste tafels. De muren worden gesierd door leuke kunst, die elke maand van kunstenaar verwisseld om zo zijn/haar kunst te tentoonstellen. Het publiek wat er komt is gemengd, deels zijn hardwerkende studenten en deels zijn toeristen.

De lunchkaart ziet er heerlijk uit, met een goede variatie aan broodjes en homemade granola. Filter werkt het liefst alleen met biologisch producten die seizoen gerelateerd zijn, de basisproducten zijn daarom zoveel mogelijk biologisch. Ik proef het broodje met homemade makreelsalade met bietjes en komkommer, echt superlekker! Je proeft dat het vers gemaakt is en dat het met care bereid is. Ik drink daarbij de signature koffie van Filter, een filterkoffie die gemaakt is van een Columbian boon die een kersachtige smaak heeft, erg lekker.

“MUST-GO
VOOR KOFFIE LIEFHEBBER”

Op de toonbank staat een leuke variatie aan taarten en gebakjes. Alles is vers en homemade, de recepten komen van familie en vrienden, boeken en receptenkaartjes. Naast de toonbank staat een leuke houtenkast met veel kookboeken maar ook spulletjes die te koop staan van kleine ondernemers. Wat begon met een klein assortiment aan spullen, is inmiddels toch wat meer geworden.

Wat onderscheidt Filter van de andere koffiehuizen?
Het is geen keten of harde horecazaak, maar een kamer waar echt een huiselijke sfeer hangt met een eigen design. Het is toffe zaak omdat ze met kleine ondernemingen en kunstenaars werken én omdat hun eten puur en eerlijk is.
Een must-go voor elke koffieliefhebber!

MEER HOTSPOTS IN AMSTERDAM
shopping >> restaurants >> bars
 clubs >> festivals >> hotels
Op de hoogte blijven? 

Volg ons dan op Facebook: Hotspotjes

Website: www.filteramsterdam.nl
Adres: Valkenburgerstraat 124

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept