• BAKKERIJ BLANCHE GRONINGEN

BAKKERIJ BLANCHE GRONINGEN: ONTBIJTEN ÉN LUNCHEN IN EEN HIP INTERIEUR

BAKKERIJ IN HET MOOISTE STRAATJE VAN GRONINGEN

In één van de mooiste straatjes van Groningen, met uitzicht op de prachtige grachten, vindt je Bakkerij Blanche. Niet te missen door de Franse sfeer die het uitstraalt als je langs loopt. De baguettes staan uitgestald voor de deur. En de geur van vers brood roept je naar binnen. Wij konden het niet weerstaan en namen een kijkje!

Bakkerij Blanche bestaat nu een paar jaar en bestaat uit twee delen. De bakkerij én een lunchroom, waar ook heerlijke ontbijtjes worden geserveerd. Beide delen zijn een bezoekje waard. Het glas in lood en de mooie lichte ruimtes vallen gelijk op. De interieurdesigner is hier lekker los gegaan, jij kijkt je ogen uit. Veel marmer, koper, beton en planten. Blanche voelt warm en luxe aan! In de bakkerij staat al het brood uitgestald en daardoor krijg je gelijk zin om een broodje uit te kiezen voor je ontbijt of lunch.

De kaart van Bakkerij Blanche is seizoensgebonden. Wij gingen er in de ochtend heen en dat vroeg om een goed ontbijt. We gingen voor een compleet ontbijtje en kregen yoghurt met vers fruit en noten. Compleet met huisgemaakte granola. Een leuk detail is dat ze elke dag verse broodpudding maken van het overgebleven brood van de dag ervoor. Wij bestelden de variant met limoen en witte chocolade. Een killer-ontbijt dus. De lunchkaart is ook erg gevarieerd en absoluut niet standaard.

Naast de lunchroom zit het hotel Miss Blanche gevestigd. Iedere ochtend verzorgt de bakkerij voor de hotelgasten het ontbijt. En heb je iets te vieren? Bij de patisserie in de bakkerij kan je los gaan op alle taartjes. Maar dat kan ook gerust bij Blanche zelf, er is van alles mogelijk, voor een borrel zijn ze altijd in. Dus vraag gerust naar de mogelijkheden.

Website: bakkerijblanche.nl
Adres: Brugstraat 28

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

About the Author:

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Groningen vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.